Sindicalistii salajeni au iesit in strada

Magazin Salajean 19 martie 2010 0

Sindicalistii salajeni au iesit in strada

Peste 100 de sindicalisti salajeni, membri ai CNS Cartel Alfa, au pichetat, ieri, Institutia Prefectului, timp de doua ore, cerand stoparea disponibilizarilor, crearea de noi locuri de munca si cresterea veniturilor salariale. La actiune au participat atat lucratori din mediul privat (Michelin Cord, Tenaris, Cuprom, Rominserv), cat si functionari din Primaria Zalau, Spitalul Judetean, APIA, Politia Comunitara, Directia de Paza, Consiliul Judetean.

Cele mai nemultumite voci au razbatut din randul angajatilor de pe platforma industriala, care au reprosat guvernantilor lipsa de implicare in revigorarea economiei. Patronii fug din judet. Sunt tot mai putine locuri de munca si tot mai multi someri, s-a plans unul dintre protestatari. Dupa zeci de ani de munca, am ajuns bataia de joc a patronilor.

Sindicatele sunt lipsite de putere in lupta cu acesti smecherasi, a acuzat un altul.

Participantii la pichetare au cerut ajustarea pensiei in functie de salariul mediu pe economie si nu de inflatie, pensionarea la varsta de 63 de ani, in loc de 65, pastrarea criteriilor de incadrare in conditii speciale si deosebite de munca si salariul minim de 705 lei. Alte nemultumiri au vizat diminuarea veniturilor salariale prin aplicarea Legii unice, neacordarea unor sporuri, precum si disponibilizarile anuntate in sectorul bugetar. Cerem Guvernului sa faca demersurile necesare adoptarii unor masuri anticriza reale. Ne-am saturat de haos, circ si promisiuni electorale! Vrem masuri concrete de protejare a locurilor de munca, a spus Pompiliu Ceaca, presedintele uniunii judetene Cartel Alfa.

Venit la discutii, prefectul Alexandru Vegh s-a declarat optimist in ceea ce priveste viitorul apropiat: Intr-adevar, traversam o perioada dificila, am speranta ca din aceasta primavara, odata cu lansarea proiectelor de infrastructura din fonduri europene, vor fi create noi locuri de munca, iar economia isi va reveni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »