Sindicalistii declanseaza noi proteste impotriva impozitarii pensiilor

Magazin Salajean 23 iulie 2010 0

Sindicalistii declanseaza noi proteste impotriva impozitarii pensiilor

Sindicalistii pensionari se pregatesc din nou de proteste, nemultumiti de decizia de impozitare a pensiilor, precum si de majorarea TVA. Prese-dintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj, Ilie Gorgan, a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinute, ieri, la sediul central sindical, ca vor fi organizate mai multe actiuni impotriva acestor masuri, printre acestea numarandu-se si o ampla actiune de protest la Bucuresti, la care sa participe pensionari din toate judetele tarii.

In acest sens, la nivelul judetului Salaj, vor avea loc marti, intalniri cu reprezentantii organizatiilor de pensionari din judet, la Cehu Silvaniei si Jibou, in cadrul carora vor fi discutate aceste actiuni. Toate masurile aprobate de presedintele Romaniei pentru reducerea cheltuielor au vizat pensiile. Daca nu au reusit sa reduca pensiile cu 15 la suta, au hotarat sa le impoziteze si sa majoreze TVA, masuri care afecteaza si mai mult traiul pensionarilor. De asemenea, pensiile au fost inghetate la nivelul anului 2009. Tocmai din aceste motive am hotarat ca principalele actiuni de protest sa fie indreptate impotriva presedintelui tarii. Traian Basescu este inamicul numarul 1 al pensionarilor, a declarat Ilie Gorgan.

Potrivit sursei citate, sindicalistii pensionarilor au pregatit o scrisoare pentru presedintele tarii, in care solicita sa nu aprobe impozitarea pensiilor. Va cerem, domnule presedinte, sa respectati dreptul la viata si la demnitate al pensionarilor si, ca urmare, sa nu aprobati niciun fel de masuri de diminuare a pensiilor care, chiar si nediminuate, sunt foarte mici si nu asigura tuturor nici cel putin un trai decent, este citatul de incheiere al scrisorii adresate presedintelui Traian Basescu.

Tot in cadrul conferintei, Ilie Gorgan a mentionat ca organizatia sindicala va contacta parlamentarii din judet, pentru a le cere sa nu aprobe noua lege a pensiilor, care prevede modificarea calculului valorii punctului de pensie. Cerem inca o data parlamentarilor sa nu fie de acord nu schimbarea calculului punctului de pensie in functie de Produsul Intern Brut, ci sa ramana raportul cu salariul mediu brut pe economie, a afirmat liderul SLP Salaj. Acesta a adaugat ca vor apela totodata si la Federatia Europeana a Pensionarilor pentru a-i sprijini in actiunile de eliminare a masurilor discriminatorii privind pensiile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »