Sindicalistii de la Tenaris continua actionarea in instanta

Magazin Salajean 16 mai 2007 0

Aratandu-si dezaprobarea fata de declaratiile prin care directorul Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj, Matolcsi Elisabeta, explica neinregisrarea conflictului de interese din februarie, Alexandru Rus, liderul Sindicatului Metalurgistul din cadrul SC Tenaris Silcotub SA Zalau, ne-a spus ca sindicalistii s-au retras din negocierile anuale obligatorii pentru ca se depasea termenul de 60 de zile si nu pentru ca unitatea nu ar fi acceptat revendicarile formulate de salariati. Ieseam din cele 60 de zile prevazute de lege pentru declansarea conflictului de munca, de asta ne-am retras din negocieri. Dar cum Directia de Munca nu a inregistrat conflictul, ne-a facut sa pierdem minim cinci procente la salariile oamenilor, a spus Alexandru Rus.

Mai mult, a declarat liderul de sindicat, odata neinregistrat conflictul de munca, patronatul nu mai are obligatia sa vina la negocieri. De aici provine nemultumirea sindicalistilor si actionarea in instanta a Directiei de Munca Salaj. Prima infatisare va avea loc maine. Suntem hotarati sa mergem mai departe, oamenii nostri merita mai mult, a conchis Alexandru Rus.

Reamintim ca saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, directorul Directiei de Munca Salaj, Matolcsi Elisabeta, a declarat, printre altele, ca negocierile anuale obligatorii, incepute in februarie anul curent intre Sindicatul de la Tenaris si patronat, s-au desfasurat pe parcursul a doar sapte intalniri, Sindicatul fiind cel care s-a retras pe motiv ca unitatea nu accepta revendicarile formulate de salariati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »