Sindicalistii de la Tenaris au pierdut procesul cu Directia Muncii

Magazin Salajean 25 octombrie 2007 0

Sindicalistii de la Tenaris au pierdut procesul cu Directia Muncii

In procesul dintre Directia Muncii Salaj si Sindicatul Metalurgistul din cadrul SC Tenaris Silcotub SA, Curtea de Apel Cluj a dat castig de cauza primei parti. Directorul Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj, Matolcsi Elisabeta, ne-a declarat ca noul verdict este unul irevocabil si care anuleaza sentita civila pronuntata de catre Tribunalul Salaj in 17 mai 2007.

Verdictul procesului de la Cluj a fost in favoarea noastra, decizia este irevocabila si inlatura sentinta civila anterioara, data in luna mai de Tribunalul Salaj. Prin sentinta respectiva, actiunea sindicalistilor a fost admisa partial, iar noi eram obligati de instanta judecatoreasca sa parcurgem fazele legale ale concilierii conflictului de interese. Dupa decizia de la Cluj nu va mai fi nevoie de acest lucru, a declarat Matolcsi Elisabeta.

Aceasta a mai spus ca, deocamdata, DMPS Salaj nu i-a fost comunicat argumentul in baza caruia a fost luata decizia respectiva de catre instanta judecatoreasca, pentru ca aceasta trebuie sa ajunga mai intai la Tribunalul Salaj.

De asemenea, Matolcsi Elisabeta a subliniat inca o data ca Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse a fost informat asupra divergentelor dintre institutia publica si sindicalisti inca de la inceput, pozitia autoritatilor centrale fiind aceeasi cu cea exprimata de DMPS Salaj.

Reamintim ca DMPS Salaj a refuzat inregistrarea conflictului de interese pe care Sindicatul Metalurgistul a vrut sa-l declanseze in primavara invocand legea amintita anterior care spune ca este interzisa declansarea acestor conflicte pe perioada e valabilitate a unui contract colectiv de munca valabil incheiat. In situatia de fata, SC Tenaris-Silcotub SA Zalau are un asemenea contract incheiat in februarie 2006 si valabil pe o perioada de 4 ani. Negocierile anuale obligatorii au inceput in 2 februarie 2007 si s-au desfasurat pe parcursul a sapte intalniri, cand Sindicatul s-a retras din negocieri pe motiv ca unitatea nu accepta revendicarile formulate de asociati. Negocierile s-au finalizat in 12 aprilie 2007, odata cu semnarea actului aditional la contractul colectiv de munca prin care partile au cazut de acord asupra revendicarilor ramase nesolutionate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »