Sindicalistii de la Ambulanta renunta la protest

Magazin Salajean 30 ianuarie 2007 0

Membrii sindicali de la Serviciul de Ambulanta au decis sa renunte la proteste, in urma discutiilor purtate, in cursul saptamanii trecute, cu Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu.

In urma discutiilor s-a convenit ca, un numar de sapte puncte din revendicarile sindicalistilor vor trebui solutionate, stabilindu-se si un calendar de actiune. De asemenea, Ordinul 1092/ 2006 privind stabilirea competentelor si atributiilor echipajelor publice de interventie de diferite niveluri in faza prespitaliceasca, care a nascut o serie de confuzii si interpretari, va fi reevaluat. Pana la data de 15 a.c., reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice (MSP) si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) vor regandi modul in care se face decontarea serviciilor realizate de ambulantele A1 si A2, pana la dotarea sistemului cu noi ambulante. In acest sens, MSP va incepe discutiile cu CNAS, pentru modificarea normelor metodologice la acest ordin.

Potrivit biroului de presa al MSP, reprezentantii Federatiei Nationale Ambulanta si cei ai MSP se vor reuni intr-un grup de lucru care, pana la 31 martie a.c. vor reevalua si stabili competentele personalului medical cu studii superioare si medii din serviciile de ambulanta, redefinindu-le in conformitate cu standardele terapeutice. Grupul va elabora si protocoalele de interventii medicale de urgenta. In perioada 29 ianuarie – 3 februarie a.c., comisia de dialog va negocia forma finala a normelor referitoare la sistemul integrat de urgenta. De asemenea, se vor achizitiona un numar de 1.500 de ambulante noi, iar din comisia de licitatie pentru achizitionarea acestora va face parte un membru al Federatiei Sindicale.

Va reamintim ca, la finele saptamanii trecute, Serviciul de Ambulanta din aproape intreaga tara au recurs la o miscare de protest, care a survenit in urma unor nemultumiri. Printre cerintele ambulantierilor se numara si achizitionarea de ambulante noi, cat si marirea efectivului de personal medical calificat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »