Sindicalistii au decis: joi, pichetare

Magazin Salajean 15 martie 2010 0

Sindicalistii au decis: joi, pichetare Sindicalistii afiliati la Uniunea Judeteana Sindicala Cartel Alfa Salaj vor picheta joi, 18 martie, timp de doua ore, Institutia Prefectului, in semn de protest fata de actele normative date de Guvern in ultima perioada referitoare la disponibilizari si reducerea veniturilor salariale. Desi intr-o prima faza, liderii sindicali au luat in calcul organizarea unui amplu miting, ulterior, acestia renuntat la idee, neavand garantia ca vor putea mobiliza cateva sute de lucratori salajeni.

Membrii Consiliului de Coordonare al filialei au decis ca la nivel de judet sa aiba loc doar o pichetare, intre orele 13.00 si 15.00. Va fi, insa, o pichetare altfel decat cele organizate pana acum, in sensul ca numarul participantilor se va apropia de 150, ne-a declarat Pompiliu Ceaca, presedintele Cartel Alfa Salaj.

La o data stabilita de comun acord, liderii sindicali se vor intalni cu parlamentarii salajeni, pentru a discuta promovarea revendicarilor atat la nivel judetean, cat si la nivel de comisii parlamentare.

Daca protestul lor nu va sensibiliza factorii responsabili, sindicalistii ameninta cu alte actiuni, respectiv un miting in capitala in ziua votarii Legii Pensiilor in Camera Deputatilor, cu participarea a circa 10.000 de persoane. La jumatatea lunii aprilie va avea loc o evaluare a actiunilor efectuate, urmand, ca in prima jumatate a lunii mai sa fie organizata o greva de avertisment la nivel national, in toate sectoarele bugetare, urmata, in a doua jumatate de luna, de greva generala.

Dupa cum sustine Ceaca, sindicalistii cer ajustarea pensiei in functie de salariul mediu pe economie si nu de inflatie, pensionarea la varsta de 63 de ani, in loc de 65, pastrarea criteriilor de incadrare in conditii speciale si deosebite de munca si salariul minim de 705 lei. Alte nemultumiri vizeaza diminuarea veniturilor salariale prin aplicarea Legii unice, neacordarea unor sporuri, precum si disponibilizarile anuntate in sectorul bugetar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »