Sindicaliştii sălăjeni decid joi dacă organizează acţiuni de protest

Magazin Salajean 1 martie 2011 0

Sindicaliştii sălăjeni decid joi dacă organizează acţiuni de protest

Întreaga poveste legată de noul Cod al Muncii şi faptul că acesta a fost aprobat de Guvern i-a făcut pe sindicalişti să ia foc, acesta fiind încă un minus major care se adaugă nemulţumirilor pe care confederaţiile le-au acumulat în ultimele 12 luni. Decişi să îşi susţină încă o dată „Of-ul” şi să atragă atenţia autorităţilor privitor la modul în care schimbările aduse Codului Muncii îi afectează pe salariaţi, fie ei din sectorul public sau privat, sindicaliştii sunt decişi să înceapă din martie o primăvară a protestelor.

Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat că au stabilit pichetarea intrărilor în sediul Parlamentului, discuţii cu deputaţii din comisie, pichetări şi vizite la domiciliu şi la sediile PDL, UDMR, UNPR, minorităţi, pentru depunerea solicitărilor sindicale, mitinguri în teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau naţionale şi grevă de avertisment în ziua votului în Camera Deputaţilor.

La nivel local, ar trebui desfăşurate acţiuni de protest în fiecare luni, începând de astăzi şi pâna în 18 aprilie. Liderul Cartel Alfa – Filiala Sălaj, Pompiliu Ceaca, ne-a declarat că va fi organizată o asemenea acţiune în faţa Prefecturii Sălaj doar dacă se vor reuni cel puţin 500 de participanţi. „Cu mai puţini oameni nu are rost, trebuie să facem o acţiune de amploare dacă vrem să atragem atenţia autorităţilor. Am luat legătura cu toate sindicatele afiliate la Cartel Alfa, dar şi cu restul confederaţiilor, şi vrem să ne întâlnim în şedinţă joi, pentru a stabili concret un plan de măsuri pentru perioada următoare. Joi vom şti câţi participanţi am avea cu aproximaţie la o asemenea acţiune şi vom putea decide dacă aceasta va fi sau nu organizată la Zalău”, a declarat Pompiliu Ceaca.

Potrivit acestuia, la o asemenea mişcare sindicală ar trebui să ia parte atât sindicalişti din instituţiile publice, cât şi din mediul privat, dat fiind că modificările aduse Codului Muncii îi privesc pe toţi salariaţii, indiferent de domeniul în care activează aceştia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »