Simulare pentru aparare impotriva inundatiilor

Magazin Salajean 17 iunie 2009 0

Simulare pentru aparare impotriva inundatiilorPotrivit unei informari facute de Sistemul de Gospodarire al Apelor Salaj, in intervalul 16-18 iunie, conform Programului principalelor activitati ale Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta pe anul 2009, intre localitatile Varsolt si Domanesti se desfasoara exercitiul de simulare pentru aparare impotriva inundatiilor in bazinul hidrografic al raului Crasna. Obiectivul exercitiului este verificarea modului de functionare a fluxului informational hidrometeorologic pentru avertizarea-alarmarea populatiei, a modului de conlucrare a structurilor implicate in gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, precum si a modului in care administratia publica locala cunoaste procedurile elaborate de Ministerul Mediului pentru managementul riscului la inundatii.

Exercitiul se desfasoara la nivel national, iar structurile locale implicate direct sunt: Institutia Prefectului Judetului Salaj, Sistemul de Gospodarire a Apelor Salaj, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta Varsolt si Pericei.

Coordonarea exercitiului de simulare va fi asigurata de catre directorul Directiei Apelor Somes-Tisa, iar in judetele Salaj si Satu Mare de catre directorii Sistemelor de Gospodarire a Apelor, dar si de catre membrii Comisiei bazinale de aparare impotriva inundatiilor si accidentelor la constructiile hidrotehnice. Din partea Ministerului Mediului participa la exercitiu inginerul Olimpia Negru.

In alta ordine de idei, ieri, la Institutia Prefectului Judetului Salaj, a avut loc o intalnire cu reprezentantii Ministerului Mediului, Directiei Apelor Somes-Tisa si a Sistemului de Gospodarire a Apelor Salaj. Aici a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, pentru verificarea fluxului informational privind exercitiile de simulare pentru apararea impotriva inundatiilor in Bazinul Hidrologic al raului Crasna intre localitatea Varsolt – Salaj si Domanesti

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »