Simpozionul National Edmond Nicolau, desfasurat cu succes in Salaj

Magazin Salajean 24 martie 2010 0

Profesorii din 12 judete din tara au participat la Simpozionul National Edmond Nicolau – editia a IV-a, desfasurat vineri, la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Simleu Silvaniei. Sloganul simpozionului a fost Calitate si performanta – premisele societatii bazate pe cunoastere, si a avut ca scop diseminarea si promovarea rezultatelor cadrelor didactice, cunoasterea celor mai noi realizari in domeniul tematicii abordate, mentinerea contactului intre specialisti, stimularea creativitatii elevilor, identificarea posibilitatilor de realizare a unor colaborari si parteneriate valoroase cu agenti economici in vederea abordarii unor proiecte, precum si participari la programe europene. Judetul Salaj, prin Colegiul Tehnic << Iuliu Maniu >>, a avut bucuria de a fi gazda acestui eveniment national, cuprins in calendarul Ministerului Educatiei.

Acest eveniment a fost primul de o asemenea amploare, atat pentru scoala gazda, cat si pentru orasul Simleu Silvaniei, fiind prezente la simpozion cadre didactice din toate zonele tarii, si anume din judetele: Galati, Focsani, Buzau, Vrancea, Suceava, Targu Mures, Brasov, Timisoara, Arad, Cluj, alaturi de reprezentanti, profesori si elevi ai liceelor din judetul nostru, a precizat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Dovada efortului exceptional al participantilor la acest eveniment este cartea editata cu acest prilej, intitulata Simpozion national Edmond Nicolau, tiparita de editura Scoala Noastra – Zalau, in data de 19 martie 2010. Aceasta carte are 480 de pagini si insumeaza 106 lucrari stiintifice, tehnice si didactice, insotite de un bogat material sinoptic (scheme, tablouri si imagini), lucrari bine documentate si vizate de specialisti precum: prof. univ. drd. ing. Mihail Abrudean – prorector al Universitatii Tehnice Cluj, si prof. univ. dr. Jurcau Nicolae, sef DDPPT – Cluj Napoca.

Merita remarcat si efortul deosebit al elevilor participanti care au sustinut lucrari de un nivel stiintific, informatic si practic-aplicativ, ridicat, in fata unei comisii exigente si riguroase. Premile au fost inmanate, in cadru festiv, de catre prorectorul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, prof. univ. dr. ing. Mihail Abrudean.

Toate acestea au fost posibile datorita minunatei si ambitioasei echipe de cadre didactice de la Colegiului gazda din Simleu Silvaniei, condusa de un grup managerial format din prof. drd. Stelian Flonta – directorul scolii, de prof. ing. Liliana Cimpan – director adjunct, si promotorul acestui eveniment. Toate informatiile despre aceasta reusita manifestare a scolii salajene se gasesc pe site-ul scolii, www.colim.ro, la sectiunea Proiecte – Simpozionul Edmond Nicolau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »