Simleuanii vor avea o piata agroindustriala moderna

Magazin Salajean 4 aprilie 2008 0

Simleuanii vor avea o piata agroindustriala modernaLocuitorii orasului Simleu Silvaniei vor avea in acest an o piata agroindustriala moderna, pe strada Nicolae Balcescu, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, primarul Septimiu Turcas. Noul spatiu unde vor fi comercializate produse alimentare si industriale va cuprinde doua hale mari de sticla, compartimentate pe specificul marfii expuse spre vanzare. Suprafata de teren pe care vor fi ridicate constructiile este de 11.610 metri patrati, iar proiectul prevede si amenajarea, in cadrul complexului comercial, a unui spatiu de joaca pentru copii, cu un mini parc, pod si apa recirculabila, precum si un fast-food. Piata va fi deschisa in decembrie, iar spatiul in care se gaseste actuala piata va ramane liber si va fi reutilizat de administratia locala. Este un spatiu foarte valoros din punct de vedere al amplasarii (este situat in zona centrala a orasului, n.r.), astfel ca va primi alta destinatie. Pentru a stabili cum va fi folosita suprafata de teren respectiva, ne vom consulta cu cetatenii, a depus primarul Turcas.

In acelasi cadru, sursa citata a spus ca autoritatile administratiei locale au demarat actiunea de amenajare a unui nou cimitir pe strada Horea, in apropierea celui vechi. Obiectivul s-a dovedit necesar in conditiile in care locurile de veci din vechiul cimitir s-au epuizat complet. Noua zona avuta in vedere de administratia orasului se intinde pe o suprafata de 60 de ari, pana in prezent fiind realizat drumul de acces, poarta si gardul imprejmuitor. Pentru lucrarile de amenajare a spatiului, Primaria Simleu a alocat 5.000 de euro din bugetul local.

In perioada urmatoare, echipele vor compartimenta cimitirul si va trasa aleile interioare. Spatiile de veci vor fi atat pentru credinciosii ortodocsi, cat si pentru cei greco-catolici.

Malurile Crasnei – curatate de mizerii

La fel ca in restul oraselor salajene, la Simleu primavara a demarat cu o serie de actiuni de salubrizare a malurilor Crasnei. Autoritatile locale au implicat in aceste actiuni persoanele beneficiare de ajutor social si elevi ai unitatilor de invatamant din oras. Tot in spiritul igienizarii de primavara, a fost realizata toaletarea arborilor si consolidarea malurilor cursurilor de apa din urbe. De asemenea, vrem sa imbunatatim conditiile din blocurile B5, B6, B7 si G90, unde vom inlocui, in perioada urmatoare, conducta de canalizare. Investitia are o valoare de 6.000 de lei si va fi suportata din bugetul local. In aceste blocuri vom reface si grupurile sanitare, a spus Septimiu Turcas.

In imobilele respective locuiesc aproximativ 250 de familii (600 de simleuani).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »