Simleuanii, amenintati cu ridicarea masinilor!

Magazin Salajean 22 august 2011 0

Simleuanii, amenintati cu ridicarea masinilor!In mai putin de doua saptamani, soferii care parcheaza autoturismele neregulamentar pe strazile orasului Simleu Silvaniei vor avea parte de o surpriza mai putin placuta. Consilierii locali au aprobat, luna trecuta, o hotarare care reglementeaza ridicarea masinilor parcate in locuri interzise. Iar tarifele nu sunt deloc de neglijat.

100 de lei. Aceasta este suma minima pe care vor trebui sa o scoata din buzunar conducatorii auto care opresc autoturismele neregulamentar pe strazile Simleului Silvaniei. Dupa cum ne-a declarat edilul orasului, Septimiu Turcas, se are in vedere, in perioada imediat urmatoare, incheierea unui contract cu o firma privata pentru prestarea serviciilor de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar. Hotararea de Consiliu Local care reglementeaza ridicarea autovehiculelor oprite neregulamentar a fost aprobata la finele lunii iulie si are la baza doua aspecte. In primul rand, odata cu aprobarea acestei hotarari avem dreptul de a ridica cele aproximativ 15 masini epave parasite de ani intregi pe marginea drumului ori in parcari. Vom ridica aceste autoturisme printr-o comanda la o firma specializata. In al doilea rand, conducatorii auto nu vor mai parca masinile neregulamentar, ingreunand traficul rutier si pietonal. Urmeaza, astfel, o procedura de achizitie a serviciului de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar, ne-a declarat Septimiu Turcas.

Tariful mai sus mentionat prezinta cea mai ieftina taxa pentru proprietarii autoturismelor prinsi ca au parcat in locuri interzise. Si anume, taxa de 100 de lei se aplica in cazul in care conducatorul auto se afla la fata locului. Daca masina este transportata in parc, proprietarul va trebui sa achite 200 de lei, plus tariful de 10 lei pentru fiecare ora de stationare a masinii in parc. Si pentru remorcile ridicate si transportate, proprietarii vor trebui sa plateasca 60, respectiv 80 de lei, plus cate 10 lei pentru fiecare ora de chirie in parc.

Potrivit sursei mentionate anterior, parcul in care vor fi transportate autovehiculele ridicate din locuri interzise va fi amenajat, cel mai probabil, in zona industriala a orasului, la capatul strazii Independentei. Hotararea de Consiliu Local va intra in vigoare la 1 septembrie.

Amendati pentru comoditate

O actiune desfasurata saptamana trecuta de catre politistii simleuani, pentru constatarea si sanctionarea opririlor neregulamentare in zona centrala a orasului, a scos la iveala indiferenta mai multor soferi fata de normele rutiere. In doar doua ore, oamenii legii au sanctionat 27 de conducatori auto care au oprit masinile in locuri interzise, aplicand acestora amenzi in valoare totala de peste 3.000 de lei.

Potrivit purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, actiunea a avut ca punct de plecare faptul ca tot mai multi simleuani ignora regulile de circulatie privind oprirea sau stationarea masinilor in locuri special amenajate. In ultima perioada, la nivelul orasului Simleu Silvaniei, si nu numai, s-a constatat aglomerarea excesiva cu autoturisme a zonei centrale, fenomen cauzat, in principal, de numarul foarte mare de autovehicule existente. Totodata, se observa un obicei instituit in randul majoritatii conducatorilor auto de a opri autovehiculul cat mai aproape de locul unde au probleme de rezolvat, fara a tine cont de faptul ca, prin actiunea lor, ingreuneaza sau chiar blocheaza traficul rutier in zona. Prefera astfel sa opreasca neregulamentar decat sa caute un loc de parcare si sa se deplaseze pe jos cativa metri, a declarat purtatorul de cuvant.

Pe langa tarifele aplicate de firmele specializate, pentru oprirea autovehiculelor neregulamentar, soferii risca amenzi si din partea politistilor rutieri. Potrivit legii, pentru masinile parcate neregulamentar pe carosabil, sanctiunea contraventionala minima este de 134 de lei, cu posibilitatea achitarii la jumatate in termen de 48 de ore de la scrierea procesului verbal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »