Siguranta rutiera – obiectiv prioritar pentru Politia Romana

Magazin Salajean 22 august 2007 0

Siguranta rutiera - obiectiv prioritar pentru Politia Romana

* Pentru realizarea unui trafic rutier mai sigur, politistii salajeni, impreuna cu cei de la posturile de politie comunale vor desfasura o serie de actiuni tematice in cadrul Programului partenerial de prevenire si combatere a accidentelor de circulatie Stop accidentelor! Viata are prioritate!

In cadrul Programului STOP accidentelor! Viata are prioritate!, la nivelul intregii tari vor fi desfasurate lunar actiuni tematice pentru prevenirea accideentelor rutiere. Aceste activitati vor fi organizate de Politia Romana, cu sprijinul partenerilor si au drept scop constientizarea opiniei publice asupra consecintelor grave care se pot produce pe fondul nerespectarii prevederilor legale in domeniul circulatiei rutiere.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca in fiecare luna oamenii legii vor aborda tactici diferite. Cu alte cuvinte, luna august este dedicata conducatorilor auto care apasa pedala de acceleratie mai mult decat prevede legea; in luna septembrie politistii vor urmari indeaproape pietonii si motociclistii. Pentru luna octombrie sunt programate actiuni tematice cu privire la consumul de alcool si viteza excesiva, iar in luna noiembrie se vor desfasura actiuni de control cu privire la transportul de persoane si marfuri.

Pentru asigurarea indeplinirii obiectivelor stabilite vor fi desfasurate activitati specifice structurate pe trei paliere: prevenire si educatie rutiera, amenajari rutiere destinate cresterii sigurantei rutiere si impunerea legii, a adaugat inspectorul Dumuta.

Atat la nivel central, cat si la nivelul fiecarui Inspectorat Judetean de Politie au fost constituite grupuri de lucru formate din politisti de la structurile de politie rutiera, prevenirea criminalitatii si ordine publica. Acestia, impreuna cu reprezentantii partenerilor locali monitorizeaza si analizeaza zilnic situatia existenta, dupa care stabilesc masuri concrete menite sa eficientizeze actiunile de prevenire si combatere a evenimentelor rutiere.

Activitatile de prevenire si cele de combatere vor fi desfasurate in paralel, dar, in prima parte se va insista asupra laturii preventive, iar in cea de-a doua parte asupra aplicarii cu fermitate a sanctiunilor prevazute de lege.

Pentru sustinerea activitatilor, in luna august, la posturile radio-tv centrale si locale vor fi difuzate videoclipuri si spoturi audio avand ca scop prevenirea conducerii cu viteza excesiva. De asemenea, cu ocazia actiunilor desfasurate in trafic sau a intalnirilor cu grupurile tinta vor fi distribuite materiale cu caracter informativ constand in afise si fluturasi, acestia din urma avand forma unor procese verbale cu recomandari preventive.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »