Si somerii sunt premiati

Magazin Salajean 28 mai 2012 0

Si somerii sunt premiatiTrei salajeni au fost premiati in cadrul unui proiect derulat prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, destinat cresterii gradului de ocupare a pietei muncii. Premiile vor constitui baza de pornire a unei afaceri care va demara pana la inceputul lunii august a acestui an.

Ideile de afaceri premiate apartin unor someri, beneficiari ai cursului de antreprenoriat derulat prin proiectul Salaj WorkAcces – Program pilot de crestere a gradului de ocupare in judetul Salaj. Potrivit informatiilor furnizate vineri, in cadrul unei conferinte de presa de directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca, concursul de competente antreprenoriale s-a derulat in cadrul unui atelier de lucru in care fiecare participant a prezentat cate o idee de afaceri, iar primele zece idei de afaceri au fost selectate in concurs de catre o comisie formata din conducatorul de proiect, reprezentanti ai institutiilor publice si reprezentanti ai beneficiarilor. Cea mai apreciata idee apartine Silviei Crisan, care va infiinta o plantatie de nuci pe un teren in extravilan nu departe de Zalau. Pe locul doi, juriul a apreciat viitoarea afacere din domeniul serviciilor electrocasnice a lui Ember Mircea, pe locul trei s-a clasat ideea Mariei Cristea pentru consultanta in domeniul relatiilor publice, iar pe locul patru a fost mentionata posibila afacere cu o pensiune agroturistica a Danei Oltean. Premiile constau in plata taxelor pentru infiintarea firmei, iar pentru cea mai buna idee se ofera si un calculator (in valoare de 2.500 de lei si TVA).

Ideile de afaceri au fost prezentate in cursul saptamanii trecute, in cadrul sesiunii Mobilitatea ocupationala si geografica – solutii si bune practici, actiuni inclusa in proiectul Salaj WorkAccces. Reiteram faptul ca proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si se deruleaza la nivel de judet in perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2012. Valoarea totala a acestuia este de 1,758 milioane de lei, din care 91 la suta reprezinta asistenta financiara nerambursabila si 9 la suta contributie proprie. Implementarea proiectului vizeaza dezvoltarea unui program complex de servicii de formare profesionala, consiliere si asistenta directa pentru ocupare, precum si dezvoltarea unui centru pilot de crestere a gradului de mobilitate ocupationala si geografica a somerilor si persoanelor inactive.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »