Si politistii salajeni cer majorarea salariilor

Magazin Salajean 14 noiembrie 2008 0

Si politistii salajeni cer majorarea salariilor

Potrivit unor declaratii facute de catre liderii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, sectiile de votare nu vor fi pazite, daca politistii nu primesc salarii mai mari. Mai precis, reprezentantii acestora cer autoritatilor sa le majoreze salariile cu 10 la suta si sa le plateasca orele suplimentare. De asemenea, cer Parlamentului sa deblocheze noua lege a salarizarii politistilor. Politistii sustin ca daca aceste probleme nu vor fi rezolvate, nu vor mai pazi sectiile de votare pe timpul noptii si nici sacii cu buletinele de vot.

Pe de alta parte, subcomisarul Daniel Lazar, presedintele Biroului Teritorial Salaj al sindicatului amintit ne precizeaza ca, deocamdata, nu a primit nici o instiintare oficiala in ceea ce priveste vreo actiune de protest. Insa, acest lucru va putea fi anuntat oficial in cadrul Consiliului National al Sindicatului, care va avea loc in aceste zile la Iasi, si la care participa si o delegatie a politistilor salajeni. Deocamdata nu stim nimic oficial. Stiu doar ca s-au facut demersuri pentru majorarea salariilor cu 35 la suta, si nu cu 10 la suta, ne spune subcomisarul Daniel Lazar. Potrivit acestuia, protestele politistilor nu vor influenta cu nimic bunul mers al alegerilor: Parerea mea este ca nu se va ajunge pana acolo, incat sa boicotam alegerile, insa cineva trebuie sa ne asculte si pe noi.

La aceasta ora, Biroul Teritorial Salaj al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual insumeaza circa 80 la suta din numarul total al politistilor salajeni, adica aproximativ 400 de membri de sindicat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »