Si mall, si stadion nou pentru zalauani

Magazin Salajean 9 aprilie 2008 0

Si mall, si stadion nou pentru zalauaniCa sa ofere un stadion nou si modern zalauanilor, dar fara sa-l realizeze cu bani cash, consilierii municipali s-au oprit la un schimb de terenuri care ar aduce in oras atat un complex sportiv, cat si unul comercial. Mai exact, suprafata actualului stadion va fi data unui investitor ce va construi un mall, dar care se va angaja, in schimb, sa ridice, in alta zona a Zalaului, o baza sportiva cu terenuri de tenis si fotbal, cu nocturna si cu dotari la standarde europene.

Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, ne-a declarat ca schimbul de imobile se va face prin licitatie publica a ofertelor ce se vor primi de la investitori, pana acum caietul de sarcini fiind achizitionat de doua firme.

Garantia initiala ca investitorul va participa la licitatie a fost stabilita initial la 3 milioane de lei, dar luni consilierii locali au revenit asupra sumei si au decis sa fie modificata la echivalentul in lei a 200.000 de euro, la cursul BNR care va fi in data depunerii ofertei. Cu titlul de garantie de participare la licitatie, ofertantul va putea depune o scrisoare de garantie bancara, ce va constitui titlu executoriu pentru administratia locala in cazul nerespectarii caietului de sarcini.

De mentionat ca suma stabilita drept garantie se va restitui investitorului, in cazul in care consilierii municipali nu vor agrea nici o varianta de teren propusa pentru construirea unui nou stadion. De asemenea, daca investitorul nu va dobandi proprietatea terenului stabilit pentru viitorul complex sportiv si nu va incepe lucrarile in cel mult 18 luni de la data adjudecarii contractului, va fi obligat sa plateasca daune administratiei locale in valoare de 30.000 de lei. Pentru situatiile neprevazute, care nu tin de vointa partilor, termenul de 18 luni va putea fi prelungit, de comun acord, cu cel putin 60 de zile inainte de expirare.

Suprafata minima luata in discutie pentru deschiderea noului stadion este de 24.711 de metri patrati, iar cel mai probabil zona in care vor fi ridicate terenurile de sport va fi sub Meses, primarul Capilnasiu spunand, in repetate randuri, ca aceasta parte a orasului ar fi propice unei asemenea investitii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »