Si judetul are Citadin-ul sau

Magazin Salajean 21 decembrie 2010 0

Si judetul are Citadin-ul sau  Consilierii judeteni au aprobat ieri, infiintarea societatii comerciale Paza Obiective si Interventie SRL, prin reorganizarea Directiei de Paza Protocol si Administrativ Salaj. Societatea va avea raspundere limitata si va functiona in subordinea Consiliului Judetean Salaj. Salariatii sai vor presta activitati de paza si interventii la obiective, institutii publice si societati comerciale din judet. Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotarare, conducerea societatii va fi asigurata de un administrator (numit de adunarea generala), care va avea calitatea de director. Reiteram faptul ca Directia de Paza Protocol si Administrativ s-a constituit in urma aparitiei Legii 37/2004 privind infiintarea organizarii si functionarii Politiei Comunitare la nivelul CJ, a preluat Corpul Gardienilor Publici si a avut ca scop paza obiectivelor de interes judetean.

Dupa cum ne-a informat Alexandru Serban directorul actualei Directii de Paza, societatea Paza Obiective si Interventie s-a infiintat deoarece Guvernul nu a mai acceptat varianta functionarii conform Ordonantei 63, care a stat la baza constituirii acestui serviciu. Noua structura isi va continua activitatea de interventii pe drumurile judetene, de paza la institutii, cea de verificare pe drumuri cu cantarul de mare tonaj si la centrul de instruire. Directia de Paza se va transforma in SRL cu asociat unic CJ. Judetul a contribuit cu 250.000 de lei capital social, iar societatea va fi condusa prin Adunarea Generala a Actionarilor.

Fara acest demers, directia era in pericol de a se desfiinta, iar cele 200 de persoane angajate ar fi putut ramane fara un loc de munca. De la 1 ianuarie 2011, salariile personalului vor reveni la vechile valori, inainte de diminuarea cu 25 la suta. Societatea se autofinanteaza, de la aceasta data urmand sa fie renegociate contractele de paza la obiectivele aflate in subordinea CJ, institutii deconcentrate, si peste 30 de obiective monitorizate cu sistem electronic de paza (locuinte si cabinete). Nou infiintata societate din subordinea CJ, asemeni societatii Citadin, din subordinea Primariei Zalau, are statut de firma particulara, in care angajatii sai raman pe posturile lor si vor fi feriti de diminuarile salariale din sistemul bugetar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »