Sfatul Inteleptilor Varstnici in Salaj

Magazin Salajean 22 februarie 2010 0

Sfatul Inteleptilor Varstnici in SalajComitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Varstnice s-a intalnit , joi,in Sala de videoconferinte a Institutiei Prefectului Judetului Salaj. Cu ocazia acestui eveniment, subprefectul judetului Salaj, Cristian Barsan, a supus spre aprobare Regulamentul Cadru de organizare si functionare a Sfatului Inteleptilor Varstnici, care a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Regulamentul prevede infiintarea unor grupuri de lucru consultative la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Salaj, care sa participe – pe plan local – la eficientizarea dialogului social dintre persoanele varstnice si autoritatile publice locale. Acestea vor fi compuse din 5, 7 sau 9 persoane varstnice care, in timpul activitatii lor, au dovedit spirit gospodaresc, atasament si respect fata de localitate.

Masura face parte din obiectivele Parteneriatului Imbatranirea Activa – Solidaritate intre Generatii si urmareste implicarea activa in viata comunitatilor locale a persoanelor varstnice si participarea acestora la procesul decizional.

In alta ordine de idei, a doua tema a intalnirii a fost prezentarea noii metodologii de eliberare a biletelor de tratament pentru pesionari, informatii aduse la cunostinta celor prezenti de catre directorul Casei de Pensii Salaj, Ana Maria Pernes. La acest capitol, subprefectul judetului a precizat ca metodologia noua de acordare a biletelor de tratament se bazeaza pe criterii mai stricte si obiective si elimina arbitrariul in acordarea acestora.

A treia tema a intalnirii a fost legata de situatia privind demersurile efectuate in vederea rezolvarii situatiei create de arhivele societatilor economice desfiintate. In acest sens, exista un proiect de lege care sa reglementeze aceasta situatie, proiect care se afla in dezbatere la Senat. In urma adoptarii acestuia, persoanele fizice autorizate sau societatile comerciale cu obiect de activitate in administrarea arhivelor vor avea acces la aceste arhive, inlesnind astfel accesul pensionarilor la unele dovezi prin care sa-si recalculeze drepturi banesti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »