Sesizarile simleuanilor, luate in calcul la intocmirea bugetului pe 2008

Magazin Salajean 8 ianuarie 2008 0

Sesizarile simleuanilor, luate in calcul la intocmirea bugetului pe 2008

Intalnirile pe care le-a avut primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, cu locuitorii orasului au ajuns la final, se arata intr-un comunicat de presa remis ieri de Primaria Simleu. Simleuanii au avut posibilitatea sa aduca la cunostinta autoritatilor locale problemele cu care se confrunta, urmand ca acestea sa fie luate in considerare la intocmirea bugetului pe anul 2008, care se elaboreaza in prezent. Astfel, autoritatile locale s-au intalnit cu locuitorii strazii Horea si a zonelor aferente acesteia, precum si cu populatia care locuieste in Bradet, Stadion, Gheorghe Lazar, Garii, din zona Unitatii Militare si cu cei care au domiciliul in Cehei. Am luat pulsul orasului. Intalnirile cu locuitorii au avut rolul de a ma convinge ca locrurile pe care vrem noi sa le realizam in oras sunt si prioritatile locuitorilor.

Simleuanii s-au aratat nemultumiti de retelele de apa si canalizare defectuoase, de curatenia care in unele cartiere lasa de dorit, de unele canale, santuri si poduri infundate de noroi, precum si de portiunile stradale ramase neasfaltate in urma lucrarilor la reteaua de apa. Au mai fost sesizari cu privire la starea blocului G90 si la apartamentele sociale, populatia subliniind ca orasul are nevoie de asemenea locuinte.

Pentru o parte din probleme s-au gasit solutii pe loc, respectiv desfundarea canalului si a podului de pe strada Ialomitei, precum si amenajarea unui nou pod, care asigura descarcarea strazilor catre un parau. De asemenea, din aceasta luna va fi incheiat contractul pentru salubrizare si in zonele ramase descoperite.

In ceea ce priveste blocul G90, administratia a hotarat ca vor fi alocati bani in vederea reabilitarii acestuia. In 2008, va fi rezolvat si aspectul canalizarii Simleului, autoritatile locale urmand sa primeasca bani pentru reabilitarea canalizarii. Proiectul este aproape gata, iar in momentul finalizarii lui se va trece la licitatia pentru executie, aceasta urmand sa fie organizata de Compania de Apa Somes SA, a spus primarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »