Serviciul de salubrizare va fi concesionat

Magazin Salajean 27 iunie 2007 0

Serviciul de salubrizare va fi concesionatConsilierii locali ai orasului Jibou au hotarat, ieri, in sedinta ordinara aferenta lunii iunie, concesionarea, prin licitatie publica, a serviciului de salubrizare in oras. Purtatorul de cuvant al Primariei Jibou, Oana Gheorghe, ne-a declarat ca la baza deciziei alesilor a stat, pur si simplu, faptul ca autoritatile locale, care in anii trecuti au efectuat serviciul respectiv in regim propriu, nu s-au mai descurcat. Cum cartierele Jiboului trebuie curatate, consilierii au decis sa incredinteze aceasta munca unei firme specializate. Serviciul de salubrizare a fost realizat, anii trecuti, in regim propriu. S-a lucrat cu oamenii nostri, avand o singura masina. Din cauza ca trebuia achizitionata cel putin inca o masina, dar si ficute investitii suplimentare, s-a considerat ca serviciul realizat de Primarie nu era eficient si ca este necesara concesionarea lui prin licitatie publica, ne-a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, urmeaza desfasurarea procedurii de licitatie, achizitionarea serviciului de salubrizare urmand sa fie facuta in cel mai scurt timp posibil. Pana atunci, cartierele Jiboului vor fi salubrizate de echipele autoritatilor locale.

Cum sedinta ordinara de ieri a fost una fulger, pe ordinea de zi a consilierilor s-a mai aflat un singur proiect, privitor la inchirierea, tot prin licitatie publica, a unui spatiu pentru comercializarea de flori. Locul supus aprobarii alesilor este binecunoscut in oras, fiind situat pe strada 1 Mai (in apropierea Oficiului Postal). Inca din anii trecuti, in aceasta zona, comerciantii locali de flori ocupau cativa metri patrati, care in prezent nu le sunt suficienti dezvoltarii afacerii. Ca urmare, in urma solicitarilor primite, consilierii locali au hotarat sa mareasca suprafata inchiriata acestor persoane juridice la 6,5 metri patrati. Pretul de la care va porni licitatia este de 41,5 lei/metru patrat/luna.

Licitatie pentru ultimele parcele din Parcul Industrial

O alta licitatie care priveste orasul de pe malul Somesului va fi facuta publica astazi si priveste ultimele trei parcele ramase libere in Parcul Industrial. Purtatorul de cuvant ne-a declarat ca in termen de 20 de zile, va fi organizata licitatia, cele 1.5 hectare de teren putand fi concesionate de cei care doresc sa isi faca vizibila afacerea intr-un loc amenajat in acest sens.

Reamintim ca, din cele 18.19 hectare cat masoara suprafata totala din Parc destinata concesionarii, au fost date in folosinta pana la ora actuala 16.59 hectare, adica 90% din parcelele existente. Potrivit sursei citate, cele 1.5 hectare care au mai ramas libere si care ar putea fi concesionate nu sunt foarte atractive pentru potentialii investitori din cauza faptului ca sunt impartite in trei parcele mici, care nu dau posibilitatea ridicarii unor cladiri/anexe asa cum ar avea nevoie agentii economici. Se va organiza, totusi, licitatie si speram sa fie si ele concesionate, a conchis Oana Gheorghe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »