Serviciul de Ambulanta Simleu Silvaniei – pregatit pentru interventii

Magazin Salajean 20 ianuarie 2009 0

Serviciul de Ambulanta Simleu Silvaniei - pregatit pentru interventii

Conform informatiilor furnizate de Serviciul de Ambulanta apartinand substatiei Simleu Silvaniei, activitatea desfasurata de acesta se reflecta in deservirea optima a numarului de solicitari pe linie medicala. Daca pe anul 2008 micile accidente rutiere au necesitat contributia serviciului pentru asistenta medicala, iar numarul ridicat de solicitari ale bolnavilor au mentinut in alerta echipajele ambulantelor, anul 2009 a debutat cu mai putine interventii si cu mai putine situatii deosebite.

Serviciul de Ambulanta se confrunta cu deservirea unui areal foarte mare, acesta ingloband localitati din zona Sarmasag, din zona Valcau-Preoteasa pana spre extremitatea vestica a judetului, inspre satele Port, Sumal. De aceea in cazuri mai dificile, cand ambulantele nu pot interveni pentru acoperirea tuturor solicitarilor, se face apel la Serviciul de Ambulanta din Zalau, pentru asistenta.

Serviciul simleuan dispune de cinci ambulante dotate cu sisteme de resuscitare si de stabilizare a situatiei pacientilor. Ambulantele sunt noi si sunt insotite permanent de una sau doua cadre medicale, in functie de situatie.

O situatie mai putin placuta pentru echipajele ambulantelor este constituita de nerespectarea semnalelor acustice si luminoase de catre participantii la trafic, acestia putand periclita uneori interventia optima a ambulantelor.

Pe raza orasului au fost scoase din uz vechile ambulante de tip Dacia Break, care erau potrivite pentru interventiile usoare si care mai puteau fi mentinute in serviciu pentru a suplini numarul redus al ambulantelor noi. De aceea, acoperirea tuturor solicitarilor intampina unele dificultati.

Pentru anul 2009, Serviciul de Ambulanta din Simleu se mentine in alerta, desi se confrunta cu probleme legate de numarul mic de ambulante, cu numarul redus de soferi si cadre medicale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »