Service-urile auto salajene, amendate de Protectia Consumatorilor

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Service-urile auto salajene, amendate de Protectia Consumatorilor

Jumatate dintre service-urile auto controlate de catre comisarii de la Protectia Consumatorilor Salaj, in perioada 2-15 iunie, nu a scapat de sanctiuni. Potrivit informatiilor furnizate de comisarul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj, Dorel Fekete, in cele doua saptamani a fost verificata activitatea in zece service-uri auto daca respecta prevederile legale privind protectia consumatorilor. Au fost constatate nereguli la cinci dintre unitatile controlate, printre care se numara:

neafisarea numarului TELCONS care este obligatoriu prin lege – la doi operatori economici, neincheierea la intrarea in service a unui bon de comanda ori a unui deviz care sa contina lucrarile care urmeaza a se efectua asupra autoturismului si lipsa preturilor aferente – la o unitate. Totodata, comisarii au depistat la un operator economic un bidon de cinci litri de ulei in valoare de 175 de lei, fara traducere in limba romana – a fost oprit temporar de la comercializare, iar la un altul, cinci piese auto in valoare de 400 de lei, care nu aveau marcajul corespunzator si nici numele societatii producatoare ori importatoare, a mentionat comisarul Fekete. Pentru neregulile constatate au fost aplicate cinci sanctiuni, dintre care trei avertismente si doua amenzi in valoare de 6.000 de lei.

In privinta reclamatiilor depuse anul acesta la CJPC Salaj, doar trei salajeni s-au aratat nemultumiti de serviciile de care au beneficiat. Potrivit sursei citate, doar doua sesizari au fost intemeiate, unul dintre reclamanti fiind nemultumit de reparatiile efectuate, iar celalalt pentru nerespectarea clauzelor privind contractul de garantie. In ambele cazuri, reclamatiile au fost solutionate in favoarea proprietarilor de masini.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »