Sentinta finala in cazul blocului E24

Magazin Salajean 5 decembrie 2011 0

Sentinta finala in cazul blocului E24

Curtea de Apel Oradea a pronuntat sentinta definitiva in cazul exploziei blocului E24, din Zalau, petrecuta in 14 septembrie 2007, sentinta care ii nemultumeste si ii dezamageste profund pe fostii locatari ai imobilului respectiv.

Avocatul fostilor locatari, Mihai Ielciu, ne-a declarat ca instanța de recurs a stabilit cuantumul daunelor morale la suma de 2.000 de euro in cuantum fix, pentru fiecare persoana, cu toate ca in tragedia de acum patru ani, doi tineri si-au pierdut viata, sapte persoane au fost ranite si 57 de zalauani au ramas fara un acoperis deasupra capului. „Dezamagirea cea mai mare si distrugerea oricaror sperante ca dreptate mai exista, macar in spatele usilor instantelor de judecata, a aparut dupa patru ani, sub forma unei hotarari judecatoresti. Din pacate, azi justiția romana si-a batut joc de cei pagubiți. Instanța de recurs a apreciat ca suma de 2.000 de euro in cuantum fix, pentru fiecare persoana, este << suficienta >> pentru acoperirea prejudiciilor morale suferite in cei peste patru ani de catre cele 57 de persoane ramase pe drumuri in urma exploziei, fara caminul lor de-o viata”, a declarat Mihai Ielciu.

Potrivit sursei citate, dezamagirea si nemultumirea familiilor care au locuit in blocul E24 este cu atat mai mare cu cat soluția inițiala a instanței de fond (Judecatoria Oradea, judecator de caz Cristi Danilet, n.r.) „a fost un adevarat exemplu pozitiv pentru sistemul de justiție, stabilind daune morale in cuantum de 100 euro, respectiv 50 euro de persoana pe fiecare zi de chin, de la data exploziei pana la data plații despagubirilor materiale”.

Avocatul Ielciu a precizat ca la judecarea recursului, procurorul de ședința, Radu Bodea, care ar fi trebuit sa reprezinte acuzarea, „in mod surprinzator a susținut interesele inculpaților solicitand clemența instanței pentru aceștia și cu totul inexplicabil, a solicitat admiterea recursului E.On cu privire la daunele morale”.

Explozia blocului E24, din cartierul Dumbrava, a fost cel mai tragic incident de acest gen petrecut in Zalau, scurgerile de gaz metan conducand la decesul a doi tineri, la ranirea a sapte persoane si la distrugerea locuintelor a 57 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »