Sensul giratoriu din Dumbrava va fi amenajat abia la anu’

Mihaela Moldovan 23 noiembrie 2012 4
Sensul giratoriu din Dumbrava va fi amenajat abia la anu’

 

Sensul giratoriu din intersecţia străzilor Simion Bărnuţiu şi Lt. Pretorian din cartierul Dumbrava, din Zalău, care în prezent este marcat doar cu parapeţi din plastic, va fi amenajat şi finalizat abia anul viitor, când investiţia va putea fi cuprinsă în bugetul local, a declarat purtătorul de cuvânt al SC Citadin SRL, Paul Maghiu. “Între timp, sensul giratoriu va rămâne marcat cu parapeţi. Acesta va fi cel de-al optulea sens giratoriu care va fi amenajat în municipiul Zalău”, a spus purtătorul de cuvânt.

Înainte de a se pronunţa pentru investiţia respectivă, administraţia locală municipală a făcut o analiză privind oportunitatea amenajării sensului giratoriu respectiv. Întrucât s-a dovesit că acesta facilitează traficul în zonă, inclusiv pentru autobuzele Transurbis, care pot întoarce la capăt de linie, autorităţile locale zălăuane au hotărât cuprinderea investiţiei în bugetul din 2012.

În prezent, în Zalău există şapte sensuri giratorii, cu scopul de a fluidiza traficul rutier: la Gară, pe bulevardul Mihai Viteazul – lângă Staţia de carburanţi Moll, în zona Kaufland, în cartierul Porolissum, lângă BancPost, în zona Scala şi în cartierul Brădet, la ieşirea din oraş spre Cluj Napoca. De asemenea, tot pentru fluidizarea circulaţiei rutiere, în zona Zahana a fost amenajat un rondou.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 23 noiembrie 2012 at 10:40 - Reply

  D-soara MM: Mai exista unul printre blocuri. Vezi in spate la Zahana!!!

 2. G3o 25 noiembrie 2012 at 08:33 - Reply

  Atentie mare la acest sens giratoriu, este amenajat in panta iar la iarna exista un mare risc ca mai multe masini sa se opreasca in gardul din apropiere!!!!

 3. PATITU 26 noiembrie 2012 at 10:16 - Reply

  FPATITUoarte necesar ar fi un sens giratoriu in intersectia de la spital . Dimineata si in orele de varf e dezastru -nu poti iesi dinspre sf.vineri doar cu mare risc.

 4. PATITU 26 noiembrie 2012 at 10:18 - Reply

  Foarte necesar ar fi un sens giratoriu in intersectia de la spital . Dimineata si in orele de varf e dezastru -nu poti iesi dinspre sf.vineri doar cu mare risc.

Lasa un Raspuns »