Semi-carantina la Spitalul Judetean

Magazin Salajean 5 februarie 2008 0

Semi-carantina la Spitalul JudeteanCum numarul de cazuri de pneumonii, bronsite si viroze respiratorii a crescut semnificativ in judet, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Zalau a restrictionat programul de vizita pe sectii. Mai mult, accesul copiilor in unitatea spitaliceasca este interzis, iar un bolnav spitalizat nu poate primi mai mult de o persoana in vizita. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta, Codruta Puscas, a declarat ca masurile suplimentare de securitate au fost luate atat in interesul pacientilor internati, cat si a persoanelor care doresc sa-i viziteze, riscurile de a contacta virusi fiind sporite in intervalul destinat vizitei. ^In week-end, au fost adusi la Unitatea de Primire a Urgentelor 106 bolnavi, dintre care 30 au fost diagnosticati cu preumonii si bronsite. Alte 66 de diagnostice puse de medici sunt viroze respiratorii si amigdalita. Avand in vedere cresterea semnificativa a acestor cazuri in judet, precum si confirmarea unor cazuri de gripa pe teritoriul Romaniei, in spital au fost luate masuri suplimentare de securitate in ceea ce priveste sanatatea publica. Astfel, s-a impus limitarea numarului de apartinatori la persoanele internate, fiind interzis accesul concomitent a mai mult de un vizitator pentru un spitalizat. De asemenea, este interzis accesul copiilor ca vizitatori in spital. Masurile suplimentare de securitate au fost luate atat in interesul pacientilor internati, cat si al persoanelor care doresc sa-i viziteze^, a spus Codruta Puscas.

Sursa citata a mai declarat ca accesul copiilor in spital a fost restrictionat din cauza ca ei sunt categoria de populatie cea mai expusa la contactarea de virusi.

Potrivit noului set de reguli, timpul de vizita este de maxim 15 minute, iar vizitatorii cu simptome respiratorii si cei care fac tratament in acest sens nu vor fi lasati sa intre in unitatea spitaliceasca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »