Semafoarele din Zalau, in stand by in aceasta vara

Magazin Salajean 29 iunie 2007 0

Semafoarele din Zalau, in stand by in aceasta varaDupa ce cu aproape cu o luna in urma o ploaie torentiala a afectat sistemul de semaforizare din centrul Zalaului, problema inca persista in traficul din municipiu si da batai de cap soferilor ajunsi in intersectia din fata Galeriilor Meses. In lipsa semafoarelor, conducatorii auto care doresc sa iasa de pe strada Unirii in bulevardul Mihai Viteazul trebuie sa astepte pana la un sfert de ora pentru a prinde un moment prielnic efectuarii manevrei respective.

Situatia nu va fi rezolvata prea curand, din cauza ca apa de acum o luna a distrus in asa masura cablurile subterane ce asigura comenzile pentru sistemul de semaforizare, incat acestea trebuie inlocuite. Aurel Bican, inginer al Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public Zalau, ne-a declarat ca, din pacate, inlocuirea lor ar fi posibila doar daca Primaria Zalau ar cheltui 10.500 de lei (plus TVA) ca sa achizitioneze unele noi. Suma este mare, avand in vedere ca un echipament individual care, montat in zona Ceasului electronic, ar rezolva problema, costa mult mai putin. Am gasit un astfel de echipament la SC EuroSex Systems SA Bucuresti, la pretul de 3.600 de euro (plus TVA) si am cerut deja furnizorului sa ne spuna daca este compatibil 100 la suta cu sistemul de semaforizare care functioneaza in Zalau, ne-a spus Aurel Bican.

In cazul in care raspunsul firmei furnizoare va fi favorabil, echipamentul va fi achizitionat si montat, acest ultim aspect putand sa dureze maxim trei zile. Lucrul nu este atat de linistitor precum pare, pentru ca pana sa vina raspunsul SC EuroSix Systems SA si pana sa fie achizitionat echipamentul, va mai trece macar o luna.

Inginerul DGADP nu a putut sa precizeze o data la care zalauanii vor putea conta din nou pe semafoarele de pe bulevard, toate asigurile lui aratand doar ca sistemul ce dirijeaza traficul din centrul municipiului va fi reconditionat in aceasta vara.

Reamintim ca semaforizarea a fost afectata in 5 iunie, cand, in urma unei ploi, apa nu a reusit sa se scurga prin sistemul de canalizare si a patruns in cutiile de conexiuni ale sistemului de semaforizare, aflate sub carosabil. Au fost avariate cablurile pe tronsonul Artima-Casa de Cultura a Sindicatelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »