Semafoare cu butoane langa Scoala “Gheorghe Lazar”

Magazin Salajean 21 ianuarie 2011 0

Semafoare cu butoane langa Scoala “Gheorghe Lazar”

Circulatia pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, la trecerea de pietoni din apropierea Scolii Gimnaziale Gheorghe Lazar, va fi dirijata, de la sfarsitul acestei luni, prin intermediul unor semafoare cu butoane pentru solicitarea trecerii. Autoritatile locale au considerat necesara amplasarea semafoarelor din cauza deselor blocaje din zona.

Chiar daca semafoarele au fost instalate inca de la finele saptamanii trecute, acestea nu vor fi pornite decat la finele lunii. Semafoarele amplasate la trecerea de pietoni de pe strada Tudor Vladimirescu, aflata in apropierea Scolii Generale Gheorghe Lazar Zalau, vor fi puse in functiune, cel tarziu in 31 ianuarie, in funcție de rezultatele testelor de anduranța care se desfașoara in momentul de fața. In prima faza, acestea au fost montate pentru a fi observate si asimilate de catre participanții la trafic, a declarat Aurel Bican, director in cadrul Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) Zalau.

Echipamentul de dirijare a fost instalat ca urmare a constatarii angajatilor DGADP si ai Biroului Rutier Zalau a unor probleme de trafic, cauzate de accesarea necontrolata a trecerii de pietoni de pe strada Tudor Vladimirescu, aflata in zona scolii mai sus mentionate. Mai precis, problemele apar cand conducatorii auto care vin de la semaforul de pe bulevardul Mihai Viteazul trebuie sa acorde prioritate de trecere pentru pietoni, astfel se creeaza coloana de asteptare care ajunge pana pe banda unu a bulevardului, care are ca si consecinta imediata perturbarea traficului de pe tronsonul semaforizat al acestuia.

Soluția tehnica de extindere semaforizare este similara celei din zona autogarii, tot pe strada Tudor Vladimirescu, cu butoane pentru solicitarea trecerii, cu faze sincronizate cu a semafoarelor de vehicule din intersecția strada Tudor Vladimirescu cu bulevardul Mihai Viteazul si cu GPS pentru sincronizarea cu echipamentul care dirijeaza intersectiile Perla si Scala.

Potrivit sursei citate, problemele expuse anterior se rezolva momentan cu ajutorul agentilor care dirijeaza circulatia in zona trecerii de pietoni.

Lucrarea Extindere semaforizare intersectie Perla – Scala a fost realizata cu sume din bugetul de investitii al DGADP si are o valoare de peste 15.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »