Şefii de instituţii, dezbrăcaţi de averi (I)

Andreea Vilcovschi 22 octombrie 2012 4
Şefii de instituţii, dezbrăcaţi de averi (I)

Magazin Sălajean vă propune, în serial, o incursiune în averile şefilor de instituţii publice din judeţ. Pe parcursul a mai multor ediţii, vom scoate la lumină averile celor plătiţi din banul public şi care au avut bunul-simţ să respecte legea ce îi obligă să le publice online.
Funcţionarii publici şi şefii de instituţii aveau termen până în 15 iunie să-şi actualizeze declaraţiile de avere în cazul în care au făcut noi achiziţii sau dacă au mai îndesat ceva prin conturi. Nerespectarea acestei prevederi legale, precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei.

Luminiţa Nemeş, de la Pensii, la ITM

Conform declaraţiei de avere, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial (ITM) Sălaj, Luminiţa Nemeş, a câştigat anul trecut, din funcţia deţinută la această instituţie, doar 3.611 lei. În fapt, acesta este venitul obţinut de Nemeş în ultima lună a anului trecut, de când a fost numită în acest post. Luminiţa Nemeş a preluat funcţia de inspector şef la ITM Sălaj din data de 2 decembrie 2011, în locul fostului inspector Daniela Biriş.
Din funcţia de consilier superior la Compartimentul de comunicare şi relaţii publice din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sălaj, în perioada ianuarie-noiembrie anul trecut, Luminiţa Nemeş a încasat 35.260 de lei.
Inspectorul şef Nemeş are o casă de 86 de metri pătraţi în oraşul Şimleu Silvaniei, primită ca moştenire în 1998. Conform declaraţiei de avere, aceasta nu deţine terenuri sau maşină. Are un credit bancar accesat anul trecut în valoare de 34.530 de euro, scadent în anul 2029.

Şeful DVS nu-şi dă adresa

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, Mircea Martin, a obţinut anul trecut venituri salariale de 57.469 de lei. Acesta deţine un teren de 0,6 hectare, intravilan, un luciu de apă de 0,5 hectare şi o casă de locuit de 290 de metri pătraţi în anumite locaţii necunoscute, aceasta pentru că Martin a ţinut la secret aceste informaţii în declaraţia sa de avere. La capitolul datorii, directorul DSVSA Sălaj are trecut trei credite bancare, dintre care două au fost stinse în cursul anului trecut. Acesta a accesat două credite în 2007 şi 2008, în valoare 16.200 de lei, respectiv 12.000 de lei. Al treilea credit, în valoare de 120.000 de euro, datează din 2008, fiind scadent doar în anul 2023.

Silaghi n-are casă, n-are masă

Declaraţia de avere depusă pentru anul trecut de directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj, Claudiu Silaghi, arată un venit salarial de doar 22.893 de lei. Aceasta este suma încasată de acesta din activitatea depusă în cadrul instituţiei publice. Nu are trecute la proprietăţi nici locuinţă şi nici terenuri. Are, în schimb, două autoturisme marca BMW şi Skoda.

Romeo Sârca, electrician în timpul liber

Şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, Romeo Sârca, a încasat, în decursul anului trecut, din trei surse, 54.808 lei. Cea mai mare parte a sumei, respectiv 46.160 de lei, provine din salariul de director executiv. Ca să nu-şi iasă din mână, în timpul liber Sârca a lucrat ca electrician – are autorizare în acest sens – completând, astfel, bugetul familiei cu circa 7.300 de lei. “Potrivit legislaţiei în vigoare, în timpul liber pot exercita orice activitate care nu contravine intereselor instituţiei. În plus, nu vreau să pierd contactul cu domeniul în care am fost format”, ne-a declarat directorul AJOFM Sălaj.
Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine, împreună cu soţia, un teren intravilan de 749 de metri pătraţi şi un apartament de aproape 70 metri pătraţi. Nu are maşină şi trebuie să ramburseze băncii 30.000 de euro până în 2031.

Şefa de la cultură, fără avere, dar îndatorată

Doina Cociş, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj, nu deţine, potrivit declaraţiei sale de avere, niciun imobil şi nicio maşină. În schimb, datorează băncilor 8.400 de euro şi 39.000 de lei. La rubrica “servicii, cadouri sau avantaje primite gratuit”, şefa de Cultură a trecut un împrumut pentru studii în valoare de 3.400 de lire, de care beneficiază fiul său, Radu Mihai. Veniturile obţinute anul trecut, din salarii, se ridică la 25.021 lei.

Csutak Nagy Erszebet, între credite şi depozite

Salariul încasat în 2011 de către comisarul-şef al Gărzii de Mediu Sălaj, Csutak Nagy Erszebet, se ridică la 34.002 lei. Conform informaţiilor publicate în declaraţia sa de avere, şefa Gărzii de Mediu deţine două terenuri – unul agricol şi unul intravilan – în judeţul Covasna şi alte două, ambele agricole, în Zalău. De asemenea, are în proprietate, două case şi două autoturisme. Atât terenurile, cât şi casele au fost dobândite prin moştenire.
La capitolul economii, comisarul-şef a trecut două depozite, în valoare totală de 100.000 de lei, iar la datorii, un credit de peste 35.000 de lei, scadent anul viitor.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 22 octombrie 2012 at 01:24 - Reply

  da Bujita, saracul el cum sta, ca am auzit ca a ajuns sa traiasca din diurna. Macar salariul de l-ar pune deoparte.

 2. Anonim 22 octombrie 2012 at 09:54 - Reply

  Martin a comunicat si ,, atentiile ,, primite .

 3. Anonim 22 octombrie 2012 at 11:31 - Reply

  Dar Oros de la silvici cum sta ca arendasii lui nu mai prea vin pe acasa cu darile ? Cat a agonisit din padurile statului si nu numai.

 4. Anonim 22 octombrie 2012 at 12:23 - Reply

  dar benc romeo

Lasa un Raspuns »