Sefii Casei de Pensii si Directiei Agricole, scosi la tabla de prefect

Magazin Salajean 23 ianuarie 2012 0

Sefii Casei de Pensii si Directiei Agricole, scosi la tabla de prefect

Institutia Prefectului Judetului Salaj a gazduit vineri prima sedinta lunara din 2012 a Colegiului Prefectural, eveniment care a avut ca principale puncte pe ordinea de zi Raportul anual privind stadiul implementarii Planului de actiuni pe anul 2011 pentru realizarea in judetul Salaj a obiectivelor cuprinse in Programul de Guvernare 2009 – 2012 si Planul anual de actiuni pentru anul 2012 pentru realizarea in judet a obiectivelor derivate din Programul de Guvernare.

Conform rapoartelor anuale de activitate inaintate Institutiei Prefectului de catre institutiile publice deconcentrate din judet, dintr-un total de 123 de actiuni propuse pentru anul 2011, 116 au fost realizate integral, cinci realizate partial, in timp ce doua, apartinand Casei Judetene de Pensii (CJP) si Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj, nu au fost realizate.

Reprezentantii institutiilor publice care au avut actiuni realizate partial sau nerealizate au subliniat ca nerealizarile sunt legate, in principal, de lipsa resurselor financiare. Astfel, Filonas Chis, directorul CJP Salaj, a precizat ca masura nerealizata viza extinderea cladirii in care functioneaza institutia, dar ca, desi exista toata documentatia necesara, investitia a fost amanata in conditiile in care nu au fost alocate fondurile necesare.

In acelasi timp, Ioan Bujita, directorul DADR Salaj a mentionat ca masura nerealizata de institutia pe care o conduce era legata de o serie de lucrari de imbunatatiri funciare si de combatere a eroziunii solurilor, doar ca, desi exista studiile de fezabilitate si proiectele tehnice, nu au fost alocati bani, probabil si din cauza procesului de reorganizare a Agentiei Nationale de Imbunatatiri Finciare (ANIF), institutie ce ar putea fi implicata in lucrarile mentionate.

Prezent la sedinta Colegiului Prefectural, prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a tinut sa declare ca apreciaza faptul ca majoritatea indicatorilor propusi pentru anul trecut au fost realizati. Apreciez pozitiv modul in care ati reusit realizarea indicatorilor propusi pentru anul 2011 si vreau sa va doresc succes si in 2012, un an care se anunta dificil, a precizat prefectul Vegh Alexandru.

In ceea ce priveste masurile propuse pentru anul 2012, prefectul a cerut conducatorilor institutiilor deconcentrate ca obiectivele sa fie cuantificabile, propunand regandirea lor si prezentarea, la viitoarea sedinta de Colegiu Prefectural, a unui nou plan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »