Sediul Inspectoratului Scolar, modernizat cu un milion de lei

Magazin Salajean 6 octombrie 2010 0

Sediul Inspectoratului Scolar, modernizat cu un milion de lei

Un milion de lei a insumat investitia de extindere si modernizare a cladirii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Conducerea institutiei da asigurari ca, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, noua aripa a imobilului va fi data in folosinta.

Lucrarile de extindere a cladirii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, incepute inca de anul trecut, din luna septembrie, au ajuns la final. Inspectorul scolar general, Ioan Abrudan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in aceste zile au loc ultimele finisaje inainte de darea in folosinta a spatiilor nou construite. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare speram sa finalizam proiectul de extindere a cladirii, realizat prin fonduri de investitie din bugetul de stat in valoare de aproximativ un milion de lei. Pe ultima suta de metri, avem de amenajat mobilierul in spatiile destinate birourilor, pentru a fi date in folosinta, a mentionat Abrudan.

Potrivit acestuia, noul spatiu dobandit prin extinderea cladirii va avea mai multe destinatii. Am castigat 700 de metri patrati prin lucrarile efectuate la cladire. Tinand cont de faptul ca vechiul imobil al inspectoratului a fost proiectat si construit astfel incat scarile si holul ocupa aproximativ o treime din suprafata cladirii, spatiul obtinut ne este de un real folos. O parte din birouri au fost deja repartizate inspectorilor scolari, insa spatiul va fi dat in folosinta si pentru extinderea salii de lectura a Casei Corpului Didactic (CCD) Salaj, pentru un cabinet multimedia si pentru Centrul Judetean de Resursa si Asistenta Educationala (CJRAE) Salaj, a declarat inspectorul general scolar, amintind ca si biroul in care isi desfasoara in prezent activitatea ar putea fi mutat intr-o alta locatie din noua aripa a cladirii.

De asemenea, Abrudan a motivat nevoia executarii unor astfel de lucrari si prin faptul ca in cladire functioneaza nu una, ci trei subunitati ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Cladirea ce apartine in prezent Inspectoratului Scolar a fost construita si data in functiune, in anul 1979, pentru Cabinetul Judetean de Partid. Incepand cu anul 1990, imobilul a fost preluat de CDD Salaj, iar patru ani mai tarziu, de catre inspectorat. In prezent, in aceasta cladire functioneaza trei subunitati ale ministerului, respectiv ISJ Salaj, CCD Salaj si CJRAE Salaj, a afirmat Ioan Abrudan.

Deschiderea oficiala a noului spatiu va avea loc, cel mai probabil, cu ocazia Zilelor Invatamantului Salajean, la sfarsitul lunii noiembrie.

Ultimele lucrari desfasurate la sediul ISJ Salaj au avut loc in urma cu cinci ani, cand a fost modernizata vechea aripa a imobilului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »