Sedinta fulger la Consiliul Local Zalau

Magazin Salajean 3 iulie 2007 0

Sedinta fulger la Consiliul Local ZalauLuna iulie a inceput pentru consilierii locali ai Zalaului cu o sedinta ordinara fulger, desfasurata ieri in doar 45 de minute. Timpul a fost, insa, suficient pentru ca alesii sa se pronunte in privinta a 17 proiecte de hotarare.

Dupa ce au aprobat concesionarea serviciului public de transport de calatori in comun catre SC Transurbis SA, alesii au revenit asupra traseelor stabilite in primavara si au decis desfiintarea celui care includea statiile centru – strada Parcului – cartierul Traian – cartierul Dumbrava – Scoala Nr.7. Proiectul nu a trecut fara discutii, intrucat unii consilieri si-au exprimat parerea ca pentru scoala sus amintita trebuie sa fie asigurat mijlocul de transport in comun dimineata si in cea de-a doua parte a zilei, mai ales in timpul anului scolar. Pentru a rezolva problema, primarul Radu Capilnasiu a declarat ca exista un traseu similar, care va avea statii si in cartierul Traian, cuprinzand si zona unitatii de invatamant din vecinatatea Spitalului Judetean. Un alt traseu pe care circula autobuzele Transurbis si care va fi modificat este cel care leaga strada Sarmas de cartierul Dumbrava Nord. Statiile unde vor opri de acum inainte mijloacele de transport in comun sunt pe strazile Sarmas, Tudor Vladimirescu, in zona Perla si in centrul orasului.

Dupa ce a acest proiect de hotarare a primit unda verde, consilierii au mai aprobat alocarea unor sume de capital din fondul de rulment al municipiului in vederea majorarii de capital social pentru SC Uzina Electrica Zalau SA, precum si extinderea Hotelului Meses cu un corp pentru servicii.

De asemenea, dupa cum s-a intamplat saptamana trecuta la Simleu Silvaniei, si alesii municipali au votat pentru aprobarea din bugetul local a unor sume care sa asigure contravaloarea lucrarilor de introducere a retelelor de utilitati si de amenajari exterioare pentru blocul ANL O4, aflat in curs de construire pe strada Olarilor. Suma aprobata este in valoare de aproape 340.000 de lei (cu TVA), respectiv 92.000 de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »