Sedinta de instruire cu primari plictisiti si indiferenti

Magazin Salajean 8 noiembrie 2007 0

Sedinta de instruire a primarilor si secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale din Salaj, cu privire la organizarea si desfasurarea alegerilor europarlamentare, respectiv a referendumului national pentru votul uninominal, din 25 noiembrie, a avut loc ieri, in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean Salaj.

Asa cum ne obliga Igena balcanicaI, intalnirea a inceput cu circa 15 minute mai tarziu fata de ora programata, si asta din motive care au tinut strict de bunul simt al celor invitati. Pana la urma, prefectul Andrei Todea a demarat lucrarile sedintei cu o atentionare pentru toti primarii si secretarii de primarii aflati in sala: IProgramarea alegerilor europarlamentare si a referendumului pentru votul uninominal, in aceeasi zi, ne va pune cateva probleme de organizareI. In fond, scopul intalnirii nu era altul decat aducerea catorva lamuriri cu privire la atentionarea prefectului fata de organizarea si desfasurarea celor doua evenimente.

In ceea ce priveste delimitarea sectiilor de votare, Andrei Todea a tinut sa sublinieze ca cele doua evenimente electorale se vor desfasura, acolo unde se poate, in aceleasi cladiri, insa in puncte diferite. Potrivit informarilor facute de reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale din Salaj, sectiile de votare pentru alegerile europarlamentare si referendum se vor amenaja sub acelasi acoperis in 286 de cazuri, din totalul de 295 de sectii de votare din judet. In celelalte 9 situatii, cele doua evenimente electorale se vor desfasura in locatii diferite.

In rest, destul de multe date tehnice ori juridice, invaluite de plictiseala si lipsa de interes din partea majoritatii primarilor si secretarilor prezenti la intalnire. Oricum, nu aducem in discutie nici un element de noutate…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »