Sedinta de instruire a presedintilor sectiilor de votare

Magazin Salajean 28 mai 2008 0

Sedinta de instruire a presedintilor sectiilor de votare

Presedintii birourilor electorale de circumscriptie si cei ai birourilor sectiilor de votare, precum si secretarii unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Salaj, au participat ieri la o instruire organizata de Institutia Prefectului Judetului Salaj privind pregatirea alegerilor locale din data de 1 iunie. Cu aceasta ocazie, prefectul Andrei Todea si presedintele Biroului Electoral Judetean, judecatorul Balasz Arpad, au prezentat prevederile legale si atributiile celor implicati in asigurarea desfasurarii in conditii optime a procesului electoral. De asemenea, secretarilor primariilor din cele 61 de unitati teritorial-administrative din Salaj, le-au fost reamintite obligatiile privind amenajarea si dotarea sectiilor de votare. In acelasi cadru, prefectul Andrei Todea a declarat ca toate activitatile din programul calendaristic stabilit de Guvern se deruleaza in termenele stabilite, si a comunicat presedintilor si loctiitorilor acestora procedura de distribuire a buletinelor de vot, precum si a celorlalte materiale necesare derularii procesului electoral. Astfel, in data de 30 mai, presedintii circumscriptiilor electorale din judet, conform unei programari, insotiti de paza, se vor prezenta pentru ridicarea buletinelor de vot, a stampilelor de control, a stampilelor cu mentiunea VOTAT, a timbrelor autocolante si a proceselor verbale pentru stabilirea rezultatelor alegerilor, urmand ca, in data de 31 mai, acestia sa le distribuie presedintilor sectiilor de votare arondate circumscriptiilor.

Prefectul Andrei Todea a mai subliniat faptul ca se va asigura paza buletinelor de vot atat la nivelul circumscriptiilor, cat si al sectiilor de votare si a cerut presedintilor si loctiitorilor acestora sa verifice cu atentie toate materialele primite, iar in cazul sesizarii vreunei probleme sa anunte imediat Institutia Prefectului si Biroul Electoral Judetean.

In cadrul instruirii au mai fost prezenti seful STS Salaj si directorul Directiei Judetene de Statistica Salaj, care au prezentat informatii privind completarea proceselor verbale pentru stabilirea rezultatelor alegerilor, a modului de predare, utilizarea mijloacelor de comunicare, modul de comunicare si altele.

In ultima parte a sedintei de instruire, participantii au avut posibilitatea sa adreseze intrebari privind eventualele nelamuriri legate de procedurile sau modul de derulare a alegerilor locale care se vor desfasura in data de 1 iunie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »