Sectia de Psihiatrie din cadrul spitalului va fi modernizata

Magazin Salajean 15 august 2007 0

Sectia de Psihiatrie din cadrul spitalului va fi modernizata

* Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau a reusit sa obtina o finantare in valoare de 300 de lei pentru modernizarea Sectiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Nou

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, unitatea spitaliceasca a scos la licitatie nationala expertiza tehnica, studiul de fezabilitate si proiectul de executie. Licitatia a fost adjudecata de o societate comerciala, care lucreaza deja la realizarea expertizei tehnice a cladirii, iar la sfarsitul lunii va prezenta o concluzie. Dupa aceasta etapa se va elabora studiul de fezabilitate si proiectul de executie, a spus Codruta Puscas. Referitor la procedura de licitatie pentru desfasurarea lucrarilor, am fost informati ca se va derula imediat dupa elaborarea proiectului de executie.

Potrivit aceleiasi surse, imobilul care deserveste persoanelor cu probleme psihice a fost construit in anul 1863, iar primele si ultimele reabilitari au fost efectuate in anii 1962 si 1969. Totodata, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau va inainta Ministerului Sanatatii Publice o propunere de modificare a structurii sectiei de psihiatrie, prin care sa fie suplimentat numarul de paturi de la 50 la 80.

Spitalul Judetean de Urgenta mai are de asteptat

Desi conducerea Spitalului Judetean de Urgenta a inaintat o adresa prin care era prezentat inventarul cu lucrarile necesare, precum si cu suma necesara care ar acoperi toate cheltuielie, inca nu s-a primit nici un leu pentru modernizarea unitatii. Potrivit managerului Ioan Muresan, spitalul are nevoie de o serie de lucrari de reabilitare a tuturor sectiilor exterioare de TBC, recuperare, reumatologie si a celei de boli infectioase. Referitor la fondurile de care ar fi nevoie pentru acoperirea cheltuielilor, managerul Muresan a precizat ca sunt in cuantum de 14 milioane de euro, asta in conditiile in care unitatea deserveste o populatie de 200.000 de locuitori.

Va reamintim ca lucrarile de restaurare a spitalului fac parte din programul de reabilitare a 14 unitati din tara, iar fondurile vor fi alocate de Ministerul Sanatatii Publice.

Potrivit presei centrale, fiecarui judet ii va reveni o suma cuprinsa intre 60 si 80 de miliarde de lei vechi in acest scop. De asemenea, trei sferturi din suma alocata spitalelor va fi utilizata pentru achizitionarea echipamentelor care sa permita unitatilor sanitare efectuarea de ecografii, analize de laborator si pentru dotarea spitalelelor cu sali de operatie moderne si aparatura medicala de ultima generatie. Un sfert din fondurile repartizate pentru spitale vor deservi operatiunilor de restaurare a structurii unitatilor, pentru mobilier si pentru respectarea conditiilor de igiena.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »