Sectia de pompieri Simleu Silvaniei pregatita de interventie

Magazin Salajean 30 ianuarie 2009 0

Sectia de pompieri Simleu Silvaniei pregatita de interventie

Cum stim cu totii, cu focul nu e de joaca. Incendiile pot aduce distrugeri si suferinta, atunci cand neatentia sau nepasarea devin cauze ale acestora. Tocmai de aceea, la nevoie si cand situatia o impune, echipajele de pompieri intervin pentru a rasturna balanta intr-un mod cat mai favorabil.

Sectia de pompieri din Simleu Silvaniei isi perfecteaza continuu acelasi rol nobil si deosebit de riscant, de a salva vieti.

Conform informatiilor oferite de lt.col. Adrian Chichisan, comandantul sectiei de pompieri simleuane, aceasta se compune din doua garzi de interventie: garda numarul 1 la Simleu Silavniei si garda numarul 2 la Nusfalau. Arealul deservit de cele doua garzi de interventie se compune din 18 comune, un oras (Simleu Silvaniei), 52 de sate, ce insumeaza localitati din bazinul Crasnei si pana in zona localitatii Bobota. Acest areal se inscrie in suprafata a 1142 kilometri patrati si poate oferi sprijin pentru 68.489 de locuitori. Interventiile pe anul 2008 au ajuns la un procent de 65, 22 la suta in cazul zonelor rurale, restul de 34, 88 la suta fiind atribuit interventiilor din sectorul urban.

Pe langa cele doua garzi de interventie mai contribuie si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta, apartinand localitatilor Crasna si Sarmasag. In randul celor incadrati sectiei simleuane, 75 la suta au gradul de ofiteri, 70,59 la suta sunt subofiteri, procentul fiind de suta la suta in cazul maistrilor militari.

Pe anul 2008 s-au desfasurat 86 de interventii, 70 dintre acestea fiind efectuate de garda simleuana, celelalte 16 apartinand garzii din Nusfalau. Dintre acestea, interventii mai importante s-au inregistrat in luna iulie 2008, cand autospecialele au raspuns la efectele inundatiilor din acea perioada. La aceasta se mai adauga interventii pentru trei incendii cu grad ridicat de risc, in cazul celor de la societatea Simex Plus, la vagonul CFR incendiat in zona Port si in locatia hanului Malan, din zona localitatii Tusa.

Sectia de pompieri simleuana, incluzand si garda de interventie de la Nusfalau, detine 4 autospeciale (care actioneaza cu spuma si apa) , un camion de interventie si o autospeciala pentru descarcerari.

Anul 2009 a debutat cu cu trei interventii, doua incendii si o descarcerare.

La Simleu, imbunatatirea si amenajarea sediului si a parcului din vecinatate a revenit aproape in totalitate colectivului de pompieri simleuan. Costul amenajarilor a fost suportat prin eforturi proprii, nebeneficiindu-se de nici un fond de ajutorare din partea bugetului de stat. Necesitatea dotarii cu noi autospeciale intra in proiectele vizate pe anul 2009, iar activitatile si interventiile Sectiei de pompieri Simleu Silvaniei, se doresc a fi cat mai optime si mereu in slujba locuitorilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »