Sectia de boli infectioase din Simleu functioneaza cu portile inchise

Magazin Salajean 11 martie 2009 0

Sectia de boli infectioase din Simleu functioneaza cu portile inchise

Daca ne intrebam ce lucruri merg inspre mai bine in societatea noastra, cu siguranta raspunsurile vor fi pe masura: putine si neinsemnate. Nici mediul spitalicesc, in care de multe ori suntem nevoiti sa patrundem pentru o afectiune sau alta, nu face exceptie in ceea ce priveste conditiile si serviciile pe care in mod normal ar trebui sa ni le ofere.

Cum mai mult sau mai putin se stie, sectia de boli infectioase a Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei a incetat sa mai existe ca unitate spitaliceasca de o buna bucata de timp. Teoretic, ea mai functioneaza prin intermediul cabinetului medical din incinta spitalului, unde bolnavii se pot adresa si pot gasi sprijin. Ca si suport medical fizic, cladirea in care candva pacientii puteau beneficia de tratament in regim de carantina a incetat sa mai existe.

Vechea sectie situata la poalele Magurii se prezinta cu usile inchise si intr-o stare destul de degradata. Din putinele informatii oferite de conducerea spitalului local, se pot desprinde cateva motive care au condus la situatia actuala. Cladirea era destul de veche si conditiile se deteriorau de la an la an, iar fondurile insuficiente au adus-o treptat intr-o stare dezolanta. Instalatiile sanitare precare, instrumentarul vechi, problemele legate de utilitatile de apa si canalizare au fortat conducerea spitalului sa inchida portile respectivei sectii. Aprovizionarea, de mai multe ori pe zi cu hrana calda pentru pacienti era costisitoare, fiind necesar transportul acesteia din locatia principala a spitalului la sectia de boli infectioase prin intermediul unui autoturism din dotare sau a unei ambulante.

Cu toate aceste realitati sau si din pricina altor dificultati care nu sunt cunoscute, sectia a fost inchisa. E cert, pacientii beneficiaza de un cabinet de consultatie si tratament, dar, in cazul unei infectii prelungite ce necesita internarea si supravegherea, acestia unde pot fi ajutati? In concluzie multi pacienti sunt nevoiti sa opteze pentru deplasarea in alte localitati unde pot fi internati. Situatia sectiei ramane inca incerta, cum fonduri pentru reabilitarea si dotarea acesteia par inca sa nu existe. Mutarea acesteia intr-un alt amplasament in cadrul Spitalului Orasenesc ar putea fi solutia aleasa de conducerea acestuia, daca din bugetul actual ar putea fi directionate sumele de bani necesare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »