Se strica soseaua de centura

Magazin Salajean 1 iunie 2010 0

Se strica soseaua de centura

O ploaie scurta, dar zdravana a dat de lucru constructorului soselei de centura a municipiului Zalau, dupa ce intre rigole si carosabil au aparut crapaturi, pe alocuri, dalele santurilor s-au fisurat, iar apa pluviala nu se mai scurgea prin canalul colector. Ieri, echipajele constructorului german lucrau de zor la repararea portiunilor afectate.

Autoritatile nu par, insa, ingrijorate si sustin sus si tare ca vina pentru situatia produsa revine in exclusivitate vremii si capriciilor ei, si nicidecum calitatii indoielnice a lucrarii. Da, sunt unele probleme, dar este bine ca ele au intervenit acum, inainte de receptia lucrarii, pentru ca firma constructoare sa poata interveni si remedia defectiunile, ne-a declarat primarul Zalaului, Radu Capilnasiu.

Deloc ingrijorat s-a dovedit a fi si seful Unitatii de Implementare a Proiectului (UIP), Fekete Carol, care sustine ca lucrarea este executata cu respectarea standardelor de calitate din Romania si, prin urmare, nu este superficiala. Neregulile aparute nu constituie motiv de ingrijorare. Ploaia de vineri ne-a aratat care sunt punctele nevralgice ale executiei.

Toate problemele aparute vor fi eliminate de constructor, pe propria-i cheltuiala. In acest moment, investitia este oprita, proiectantul a fost convocat la fata locului, iar daca situatia o cere, vom aduce modificari proiectului. Seful UIP da asigurari ca totul este sub control, chiar daca problemele au aparut intr-un moment in care primul tronson al lucrarii era gata si in pregatiri pentru receptie.

Primul tronson al soselei de centura va masura 9,6 kilometri, valoarea investitiei ridicandu-se la aproape 40 milioane de lei, din care cea mai mare parte reprezinta finantare Phare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »