Se strang semnaturi impotriva diminuarii pensiilor

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Se strang semnaturi impotriva diminuarii pensiilorSindicalistii pensionari salajeni incep, de astazi, o noua actiune pentru strangere de semnaturi impotriva deciziei de reducere a pensiilor cu 5,5 la suta incepand de anul viitor. Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj, Ilie Gorgan, ne-a declarat ca se asteapta la o lista cu aproximativ 8.000 de semnaturi.

Incepand de astazi, vom declansa o actiune de strangere de semnaturi pentru o petitie ce vizeaza diminuarea pensiilor. Este necesar sa ne mobilizam si sa facem ceva. Guvernul loveste din nou in pensionari, asta dupa toate masurile de austeritate care au vizat aceasta categorie sociala. Amintesc doar deciziile de modificare a calculului punctului de pensie – sa nu mai fie raportat la salariul mediu brut pe economie, inghetarea pensiilor in anii 2010 si 2011, introducerii platii serviciilor medicale si a contributiilor de asigurari de sanatate.

Ajunge! Prin aceasta petitie cerem Parlamentului sa nu aprobe Ordonanta de Ugenta a Guvernului care prevede diminuarea pensiilor cu 5,5 la suta incepand cu data de 1 ianuarie 2011. Ne propunem sa adunam circa 8.000 de semnaturi, a declarat Gorgan. De asemenea, liderul sindical a mentionat ca va adresa o scrisoare deschisa cu continutul petitiei parlamentarilor salajeni.

Lista cu semnaturi va fi transmisa Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania si, ulterior, Parlamentului. Actiunea de strangere de semnaturi va avea loc pana la data de 20 decembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »