Se reia vaccinarea BCG a bebelusilor

Magazin Salajean 6 iulie 2010 0

Se reia vaccinarea BCG a bebelusilorMinisterul Sanatatii a repartizat judetului Salaj 16.000 de doze de vaccin BCG, intreaga cantitate ajungand la finele saptamanii trecute in depozitul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei salajene, Mihai Cheseli, ieri a fost prima zi in care vaccinul a fost distribuit catre maternitati si medicii de familie in vederea vaccinarii nou-nascutilor si recuperarii copiilor nevaccinati.

Mamicile celor peste 60.000 de nou-nascuti care trebuie vaccinati la nivel national trebuie sa se prezinte la centrele de vaccinare cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP-ul si trimitere de la medicii de familie cu ultimele vaccinari realizate copiilor..

Vaccinul este gratuit si era realizat pana la inceputul acestui an de Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, unitate ce a fost nevoita sa stopeze productia in primavara acestui an, dat fiind ca nu a mai primit autorizatie in acest sens de la forurile superioare.

Recent, Guvernul a achizitionat, cu sprijinul Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), un milion de doze, pentru care s-au platit peste 80.000 de dolari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »