Se reia concursul pentru postul de director la Muzeu

Magazin Salajean 20 martie 2008 0

Se reia concursul pentru postul de director la Muzeu Consiliul Judetean Salaj este obligat, conform unei decizii irevocabile a Curtii de Apel Cluj, sa anuleze concursul din 2006 pentru ocuparea postul de director al Muzeului Judetean Salaj si sa reorganizeze unul nou. La vremea respectiva, la concurs au participat doi candidati, respectiv muzeografii Ioan Bejinariu si Elena Musca, ultimul fiind declarat castigator. Modul de organizare a acestui concurs a fost contestat de Ioan Bejinariu in instanta de contencios administrativ si fiscal. Tribunalul Salaj i-a dat castig de cauza in prima faza, Consiliul Judetean declarand recurs la Curtea de Apel Cluj, care s-a pronuntat si ea in favoarea contestatarului, institutia in subordinea careia se afla muzeul fiind obligata sa organizeze, asa cum am precizat deja, un nou concurs pentru ocuparea acestui post. Eu nu am contestat persoana castigatoare, ci am luptat pentru un principiu, acela al respectarii legalitatii. Eu imi doresc profesionalizarea institutiei si un alt stil de management. Dosarul meu de proiect de management a avut peste 70 de pagini, ne-a declarat ieri Ioan Bejinariu. Conform acestuia, la organizarea concursului nu s-au respectat dispozitiile legale, in sensul ca dosarul candidatei Elena Musca a fost admis fara sa contina copia legalizata a actelor care sa ateste afectuarea studiilor de masterat, postuniversitare de management cultural sau doctorat; proiectul de management nu fusese elaborat pe o perioada de cinci ani; comisia de evaluare nu avea cel putin doua treimi din membri specialisti sau personalitati culturale, dar si alte aspecte. Prin urmare, Curtea de Apel Cluj a hotarat, la inceputul lunii februarie, mentinerea sentintei Tribunalului Salaj din octombrie 2007 care anuleaza concursul organizat la data de 2 noiembrie 2006, pentru ocuparea postului de director la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau si obliga paratul, Presedintele Consiliului(CJ) Judetean Salaj sa organizeze un nou concurs, in conditiile legii, conform actului amintit.

Am luat la cunostinta hotararea Curtii de Apel Cluj si vom proceda in consecinta. La urmatoarea sedinta de Consiliul Judetean urmeaza sa vacantam postul si sa numim un director interimar, pana la organizarea unui nou concurs, precizeaza, pe de alta parte, Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj.

Revenind la contestatarul Ioan Bejinariu, acesta a tinut sa precizeze faptul ca nu este convins ca si-ar dori sa mai participe la un nou concurs. Atata vreme cat functiile sunt politice si actualul director, cu sustinere politica, nu a reusit sa faca nimic, nu stiu ce as putea face eu ca director. Nu vreau sa fiu director doar pentru indemnizatia de conducere. Mi-as dori o asemenea functie doar in conditiile in care s-ar putea lucra cu Consiliul Judetean ca si cu un partener adevarat, a conchis muzeograful.

Nu in ultimul rand, mentionam faptul ca, dupa incercari repetate, nu am reusit sa obtinem o parere a Elenei Musca, actuala ocupanta a functiei de director fiind in concediu de boala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »