Se primesc cererile pentru subventionarea motorinei

Magazin Salajean 7 octombrie 2011 0

Se primesc cererile pentru subventionarea motorinei

Salajenii pot depune, pana la finele lunii octombrie, solicitarile de finantare pentru motorina utilizata in agricultura. Potrivit informatiilor funizate de reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Salaj, fermierii din judet pot depune, in cursul acestei luni, la sediul institutiei cererile pentru ajutorul de stat pentru motorina utilizata in agricultura, pentru trimestrul III 2011.

Din cele mentionate de Ioan Tarau, sef serviciu in cadrul APIA Salaj, in cursul acestei saptamani, la nivel de judet, s-a platit acciza redusa la motorina in valoare de 228.272,87 de lei. Din aceasta suma, au beneficiat de fonduri 69 de agricultori salajeni din domeniul vegetal si 88 din sectorul zootehnic.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro pentru 1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2011, de 1,20 lei pe litru de motorina.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare trebuie sa depuna cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de OMADR nr. 126/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cererea trimestriala de rambursare a ajutorului de stat nu poate depasi 40 la suta din cantitatea totala stabilita conform acordului prealabil de finantare prin rambursare.

Cantitatile de motorina ce beneficiaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, cu incadrare in prevederile bugetare aprobate.

Asa cum au avertizat oficialii APIA, beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizata in agricultura risca amenzi de pana la 20.000 de lei si pierderea dreptului de a incasa acest ajutor de stat pentru o perioada de trei ani, daca, in urma controalelor, se dovedeste ca au primit acest ajutor necuvenit. Sumele reprezentand ajutor necuvenit se recupereaza de la beneficiarii ajutorului de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »