Se preconizeaza majorarea subventiilor pentru incalzirea termica

Magazin Salajean 22 septembrie 2008 0

Se preconizeaza majorarea subventiilor pentru incalzirea termicaIoan Barburas, inspector functionar public pe biroul de servicii sociale in cadrul Primariei, a declarat ca subventiile acordate pentru incalzirea termica se vor majora. Informatia i-a fost transmisa de catre Directia de Munca si Protectie Sociala – Salaj, dar, deocamdata, nu s-a dat o hotarare de Guvern in acest sens.

Baremele de acordare a ajutoarelor au ramas aceleasi. Compensarile se acorda familiilor si persoanelor singure cu venituri reduse, diferentiat, atat pe criteriul categoriilor de venit, cat si in functie de cele trei tipuri de agent termic – energie termica furnizata in sistem centralizat, gaze naturale si combustibil solid.

Pana la noile modificari in cuantumuri, sunt in vigoare subventiile de anul trecut. Astfel, pentru o familie aflata in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie nu depaseste 155 de lei, compensarea energiei termice in sistem centralizat a fost stabilita pentru anul trecut la 90 la suta din costuri. Urmatoarele niveluri de compensatie pentru sistemul centralizat sunt : 80 la suta pentru un venit mediu lunar situat intre 155 si 200 de lei, 70 la suta pentru intervalul 210-260 de lei, 50 la suta pentru 310-355 de lei, 40 la suta pentru 355-425 de lei, 30 la suta pentru 425-480 de lei, in timp ce 20 la suta au fost rezervati intervalului 480-540 de lei.

In cazul incalzirii locuintei cu gaze naturale, pentru o familie aflata in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie nu depaseste 155 de lei s-a beneficiat lunar de o suma de 233 de lei, suma redusa la 50 de lei pentru incalzirea cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri. Ultima categorie care a putut beneficia de ajutor nu a depasit intervalul 540 – 560 de lei al venitului mediu lunar pe membru de familie. Cei care s-au incadrat aici au primit 10 la suta din cheltuielile incalzirii centrale, 17 lei pentru gaze naturale, respectiv 15 lei la incalzirea cu lemne.

Pana ieri, in Salaj erau 8 cereri de acordare a subventiilor pentru sistemul centralizat de incalzire termica, 111 pentru combustibil solid si alte 102 pentru gazele naturale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »