Se fac înscrieri pentru şcolile de pompieri

Magazin Salajean 18 mai 2011 0

Se fac înscrieri pentru şcolile de pompieri

Un număr de 160 de locuri sunt scoase la concursul de admitere din sesiunea 2011, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru tinerii interesaţi să urmeze cariera de pompier. Astfel, la Facultatea de pompieri în cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti sunt disponibile 40 de locuri pentru bărbaţi, în timp ce la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu Boldeşti, judeţul Prahova, sunt 104 locuri de subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi alte 16 locuri de maiştri militari auto, doar pentru bărbaţi. De asemenea, pentru concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu şi la Academia Tehnică Militară Bucureşti, instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării, vor fi scoase la concurs şapte locuri. Astfel, trei locuri sunt la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu – specializările finanţe-contabilitate (un loc) şi intendenţă (două locuri), în timp ce restul sunt disponibile la Academia Tehnică Militară Bucureşti: două locuri la specialitatea blindate, automobile şi tractoare şi alte două la specialitatea calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională.

Durata studiilor la Facultatea de Pompieri şi la Academia Tehnică Militară este de patru ani, la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu este de trei ani, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţiei Civilă Pavel Zăgănescu Boldeşti este de doi ani.

Detalii privind admiterea 2011, tematica şi bibliografia de concurs, probele de admitere se pot vizualiza pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ. Cei interesaţi se pot adresa la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj din municipiul Zalău, Bulevardul Mihai Viteazul, nr.57, telefon: 0260-611212 interior 112 sau 105, sau pe site-ul unităţii sălăjene la adresa www.isusalaj.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »