Se elimina rovinieta pentru transportatori

Magazin Salajean 11 aprilie 2008 0

Se elimina rovinieta pentru transportatori  Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat ca urmeaza sa fie semnat un acord intre minister si transportatorii rutieri prin care se va elimina rovinieta, iar taxa se va incasa din valoarea carburantului.

Acordul contine 11 revendicari, printre care eliminarea platii rovinietei pentru drumurile nationale, eliminarea totala a restrictiilor de circulatie a camioanelor, anularea taxei de inmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 si Euro 5, asigurarea transparentei colectarii accizelor din carburanti si monitorizarea de catre asociatiile patronale din transporturi a utilizarii acestora pentru constructia si intretinerea drumurilor.

Intr-un comunicat remis de Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), presedintele acestui for ii acuza pe reprezentantii Ministerului Transporturilor (MT) ca au tergiversat pana acum procesul de eliminare a rovinietei. Insa, transportatorii rutieri s-au intalnit de curand cu reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor pentru a discuta problema eliminarii rovinietei. O alta intalnire de acest fel a avut loc pe 13 martie, cand a fost semnat un protocol in acest sens.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »