Se deschide Targul de Arta

Magazin Salajean 3 decembrie 2009 0

Se deschide Targul de ArtaAzi la ora 15,00 se deschide Targul de Arta la Galeria de Arta Ioan Sima din Zalau. Invitam publicul iubitor de arta la un concert sustinut de profesorii instrumentisti ai Liceului de Arta Ioan Sima, cu un repertoriu clasic din muzica compozitorului Joseph Haydn. Scopul unui astfel de eveniment este medierea relatiei de schimb intre autorii, producatorii sau vanzatorii obiectelor de arta si clientii acestora. Galeria de Arta Ioan Sima se angajeaza anual la promovarea valorilor artistice si in acest fel, alegand nu fara sens perioada dinaintea sarba-torilor de iarna. Consideram ca prestigiul unui muzeu prin intermediul galeriei de arta Ioan Sima inseamna o garantie pentru clientul exigent la cumpararea unui cadou de valoare deosebita. Cei care doresc o investitie buna, sau cei care cauta valori autentice si doresc sa intre in posesia unor piese notabile, chiar de cea mai mare circulatie in piata artistica, vor gasi repere bune atat in calitatea produselor puse la vanzare cat si in utilitatea lor de a fi piese foarte pretabile pentru un decor interior. Galeria de Arta Ioan Sima a reusit in multe randuri sa satisfaca publicul salajean , iar de aceasta data suntem onorati de incredera galeriilor de arta invitate, ele fiind dintre cele mai bune din regiunea judetelor adiacente.

La targul din acest an participa galerii de arta din Cluj-Napoca, Oradea si Zalau, precum si firme cu prestigiu in realizarea mobilierului de stil. Acest targ invita publicul in primul rand la cumpararea unor valori deosebite si ca produs artistic, si ca valoare simbolica-spirituala, dar bineinteles asteptam si publicul spectator-privitor al unei expozitii de arta. In acest sens gasim in oferta targului tablouri ale unor artisti plastici renumiti ai scolilor clujene si baimarene de secol XX, care au studiat chiar si in Germania, Austria, Ungaria. Totodata gasim si icoane pe sticla sau pe lemn de o deosebita maiestrie artistica si expresivitate tehnnica, excutate de artisti plastici initiati. Mobila de stil, asortandu-se foarte bine cu tablourile vechi si mai noi, pe langa faptul ca innobileaza spatiul de expozitie al galeriei, ofera clientilor cea mai buna calitate din domeniul mobilierului de stil pe plan national. Exigenta de rang artistic a produsului, privind atat design-ul cat si executia, aspectul deosebit de estetic al finisajului, sunt punctele tari ale genului, dar si punctele de reper al cumparatorului atent, exigent si cu bun gust in alegerea mobilierului pentru amenajarea habi-tatului. Tocmai pe baza acestor principii am ales si noi fimele Simex si Stragliotto din Salaj.

Este de remarcat faptul ca Galeria Empire din Oradea prezinta tablourile unor clasici ai picturii ardelene de inceput si prima jumatate de secol XX. Aceste lucrari sunt documentele unei lumi trecute dar care apartin unor curente care au marcat definitiv evolutia picturii moderne. Ele tre-buie neaparat vazute si achizitionate de catre colectionarii genului.

Galeria Danel din Cluj ofera la vanzare tablourile pictorilor romani postbelici si contemporani de o deosebita valoare plastica si decorativa. Acestei galerii se datoreaza si senzatia acestui targ pentru noi, salajenii: posibilitatea de cumparare a doua tablouri pictate de maestrul Ioan Sima, executate in anii 1939 si 1974. Se deosebeste clar la cele doua lucrari diferenta de stil ce caracterizeaza prima si ultima perioada de creatie a artistului. Galeria Ioan Sima propune cu incredere aceste doua tablouri in atentia colectionarilor Sima, cat si colectionarilor de autentice valori artistice romanesti de rang universal. Cele doua lucrari deosebite si reprezentative stilistic si tematic pot fi acum achizitionate. Stim ca nu sunt multi care se pot mandri cu un tablou Sima, deoarece maestrul a donat mare parte a operei sale galeriei de arta zalauane care ii poarta cu onoare numele.

Galeria Quadro din Cluj propune interesului artistic cateva opere ale unor artisti in viata dar de prima linie. Invitatii galeriei Ioan Sima se prezinta cu icoane si arta decorativa organica, iar Galeria Ilea din Zalau promoveaza operele artistului Gheorghe Ilea, de un foarte bun renume national. Galeria Atelier Z din Zalau reuneste artistii din cadrul grupului deja de multi ani format, Galeria Ipp Art, ofera publicului operele artistilor salajeni si clujeni.

Se prezinta citeva firme de design si tipografie care au tangente cu produsele de arta sau sunt cele mai bune in editarea de carti si albume de arta din Salaj. Tot asa promovam la nivelul unui stand si Biblioteca Judeteana care ofera studiului si lecturii carti deosebite de arta si despre arta.

Galeria de Arta Ioan Sima va asteapta!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »