Se depun cererile pentru

Magazin Salajean 24 septembrie 2008 0

Se depun cererile pentru Programul social Bani de liceu continua in aceasta perioada in institutiile de invatamant liceal cu depunerea cererilor pentru bursa, urmand a se incheia in 1 octombrie. Dupa aceasta data si pana in 18 octombrie cererile depuse de comisiile locale vor fi evaluate, urmand ca lista liceenilor ce vor beneficia de acest sprijin financiar in anul scolar 2008 – 2009 sa fie publicata pe Internet incepand cu data de 28 octombrie (http://banideliceu.edu.ro/). Ajutorul, in cuantum de 180 de lei lunar, se acorda elevilor care urmeaza cursurile de zi, liceul sau invatamantul profesional, scoala de arta si meserii si anul de completare care au avut venitul brut lunar pe membru de familie de maxim 200 de lei in ultimele trei luni.

Pentru a beneficia de Banii de liceu, liceeni trebuie sa completeze o cerere, cu autorizarea parintilor/ tutorilor, pe care o vor depune la secretariatul unitatii de invatamant la care sunt inscrisi. Numarul burselor acordate variaza in functie de bugetul alocat de Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului (MECT), care pentru anul solar 2008 – 2009 este de 236,811 lei. Contestatiile pot fi depuse in perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, acestea fiind verificate din data de 2 pana in 6 noiembrie.

In cazul unor situatii speciale, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant au obligatia sa sesizeze Inspectoratele de Politie si autoritatile administratiei publice locale, in vederea cercetarii si verificarii acestora. Astfel, in cazul in care exista sesizari scrise privind depunerea unor declaratii false referitoare la nivelul venitului brut lunar, comisiile vor anunta Inspectoratul de Politie, vor bloca acordarea ajutorului financiar si vor intreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »