Se da pamant pentru 15 familii din Ortelec

Magazin Salajean 22 ianuarie 2008 0

Se da pamant pentru 15 familii din Ortelec

Intalnirea de ieri a consilierilor municipali a debutat cu alegerea presedintelui care va conduce sedintele din urmatoarele trei luni. Noul presedinte este, dupa voturi, Emilian Brustan (PDL), cel care cu cateva sedinte in urma a fost eliminat din cauza ca si-a schimbat optiunile politice, trecand de la PNL la PLD si apoi la PDL. Brustan a contestat hotararea respectiva in instanta, solicitand acesteia suspendarea deciziei consilierilor. Actiunea s-a judecat de catre Tribunalul Salaj in 21 decembrie 2007, cererea de suspendare fiind admisa.

Pe aceeasi ordine de zi de ieri, alesii zalauani au avut trecut un raport privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute de Politia Comunitara anul trecut. La acest punct, consilierul Radu Nistorescu a spus ca atributiile agentilor ar trebui extinse, astfel incat sa includa si sanctionarea firmelor de transport care, dupa ce au transportat materiale in zone ale orasului unde sunt drumuri de pamant, ies cu masinile incarcate de noroi in trafic, murdarind strazile. Dupa ce ca in Zalau este o problema cu praful, mai sunt si aceste masini care poarta noroiul de pe roti peste tot. Ar trebui luat masuri ca sa impiedicam acest lucru, a spus Nistorescu.

Un alt consilier, Gheorghe Pop, a declarat ca inainte sa se treaca la sanctionarea firmelor respective, ar trebui rezolvata problema din ograda Consiliului Local, mai exact – eliminarea noroiului din parcul auto al SC Transurbis SA. Referitor la acest parc, primarul Radu Capilnasiu a opinat ca au mai existat discutii in legatura cu mutarea lui intr-o alta zona a orasului, dar ca, lasand parcul la o parte, problema masinilor care au noroi pe roti, purtandu-l prin tot Zalaul, este una generala. Deocamdata, Politia Comunitara nu are printre atributii si sanctionarea celor care ies pe carosabil cu masinile murdare, dar, pe cat, posibil am luat masuri ca sa oprim acest lucru, a spus primarul, asupra responsabilitatilor Politiei Comunitare urmand sa se revina in sedintele viitoare.

Un proiect de hotarare care a atras atentia alesilor a facut referire la parcele din Gradina Onului – Ortelec, date in 2005 in folosinta gratuita tinerilor, in vederea construirii de locuinte. Cum 15 familii nu au facut nimic care sa dovedeasca ca au intentia de a-si ridica in zona respectiva locuinte, consilierilor le-a fost inaintata ieri o propunere de a le retrage acestor tineri dreptul de folosinta asupra terenurilor. In schimb, terenurile vor fi alocate locuitorilor din Ortelec carora casele le-au fost afectate de alunecarile versantului pe care a exploatat SC Cemacon SA. Consilierul Simona Ciulea a declarat ca era imposibil pentru acei tineri sa isi ridice casa in Gradina Onului, din cauza ca nici o masina care sa transporte materiale de constructii nu avea acces in zona, drumul fiind desfundat. La aceasta, primarul Capilnasiu a replicat ca drumul nu este asfaltat, dar este, totusi, accesibil. In plus, a spus edilul, daca tinerii ar fi intentionat macar sa isi ridice locuinte in zona, si-ar fi obtinut autorizatia de constructie si asta ar fi fost un motiv suficient ca terenurile sa nu le fie luate.

Reamintim ca 33 de parcele de teren de pana la 300 de metri patrati au fost date in folosinta gratuita unui numar de 33 de familii de tineri zalauani in 2005, in vederea ridicarii de locuinte. Potrivit legislatiei in vigoare, tinerii trebuia sa inceapa constructia intr-un an de zile de la primirea loturilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »