Se apropie termenul limita pentru completarea dosarelor ANL

Magazin Salajean 25 februarie 2010 0

Se apropie termenul limita pentru completarea dosarelor ANLZalauanii care si-au depus, anul trecut, cereri pentru obtinerea unei locuinte ANL, mai au doar doua zile la dispozitie pentru a-si completa dosarul, termenul limita fiind data de 26 februarie. Lista cu actele necesare pentru dovedirea indeplinirii criteriilor de acces si ierarhizare este afisata la sediul institutiei, poate fi consultata pe www.zalausj.ro – sectiunea anunturi publice, sau se poate solicita de la Centrul de Relatii cu Publicul, din cadrul Primariei Municipiului Zalau, la camera 4.

Din pacate, numarul de apartamente este cu mult mai mic fata de numarul cererilor inregistrate. Anul acesta, la Directia Patrimoniu din cadrul Primariei Municipiului Zalau au fost depuse 765 de cereri, la care se adauga alte 503 cereri, cu vechime din 2008. In schimb, in cartierul Viitorului vor fi finalizate doar sase blocuri, avand in total 74 de apartamente. Intentionam sa identificam terenuri in vederea construirii de noi apartamente ANL, deoarece solicitarile au crescut exponential in ultimul an.

Astfel, daca pentru primul bloc ANL din Zalau, cu 20 de apartamente, erau depuse 80 de cereri, in ultimii ani s-au receptionat aproximativ 200 de unitati locative, si avem depuse peste 1000 de solicitari. Initial ne-am orientat in functie de numarul de cereri, insa acum se vede clar necesitatea construirii de locuinte prin ANL, pentru tineri cu varsta de pana in 35 de ani, spune Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Complexul ANL din Cartierul Viitorului cuprinde 12 blocuri si o gradinita. In 2009 au fost finalizate primele sase blocuri, fiind repartizate tinerilor 90 de unitati locative. Chiria perceputa variaza in functie de suprafata de locuit, respectiv: 37,94 de lei pe luna – pentru un apartament cu o camera, si 56,43 de lei pe luna – pentru un apartament cu doua camere.

Locuintele ANL pot fi cumparate dupa un an de inchiriere

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de ieri modificarea legii privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, in sensul ca spatiile se pot vinde titularilor contractelor de inchiriere dupa minimum un an de inchiriere neintrerupta si nu dupa 3 ani, asa cum era pana acum. Unul din aspectele care au ramas nemodificate prevede ca vanzarea se va face doar la cererea chiriasilor.

Pretul apartamentelor ANL va fi calculat de autoritatile administratiei publice locale sau de operatorii economici in a caror administrare se afla imobilele respective. Suma va fi mai mica decat preturile existente pe piata si va reprezenta valoarea de inlocuire diminuata cu amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pana la data vanzarii acesteia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »