Se apropie termenul limita de depunere a cererilor pentru ajutoarele acordate producatorilor de lapte

Magazin Salajean 17 ianuarie 2011 0

Se apropie termenul limita de depunere a cererilor pentru ajutoarele acordate producatorilor de lapte

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face cunoscut ca termenul limita pentru depunerea cererilor pentru ajutoarele specifice acordate producatorilor de lapte din zonele defavorizate si pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) este 21 ianuarie 2011.

In ceea ce priveste ajutoarele specifice acordate producatorilor de lapte din zonele defavorizate, beneficiarii sunt crescatorii de vaci de lapte, persoane fizice sau juridice detinatori de cota de lapte. Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii la APIA Salaj. Cat depre conditiile de eligibilitate, acestea sunt urmatorele: efectivul de vaci de lapte pentru care se solicita ajutor financiar sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor si sa fie mentinut in exploatatie pe perioada derularii schemei; exploatatiile trebuie sa fie localizate in zonele defavorizate stabilite prin Anexa 4A din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR); ajutorul specific se acorda pentru un efectiv cuprins intre 2 si maximum 15 capete vaci de lapte.

Persoanele fizice care au depus cerere de plata in prima etapa sau a doua etapa de depunere si nu s-au autorizat potrivit OUG 44/2008 cu modificarile ulterioare, nu vor depune o noua cerere. Cererea initiala depusa ca persoana fizica va fi reverificata si acceptata la plata cu respectarea conditiilor de eligibilitate.

Cuantumul ajutorului specific pe cap de vaca de lapte este de cel mult 250 de euro, in timp ce plafonul total aferent acestei forme de sprijin este de de peste 22 de milioane de euro.

APIA Salaj precizeaza ca nerespectarea conditiilor de eligibilitate prevazute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, dupa caz, reducerea sau excluderea de la plata, respectiv penalitati sau sanctiuni multianuale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »