Se închid Finanţele!

Magazin Salajean 29 iunie 2011 0

Se închid Finanţele!Toate ghişeele administraţiilor financiare din ţară se vor închide, începând de joi, şi vor rămâne aşa timp de cinci zile, din 30 iunie până în 5 iulie.

Decizia a fost luată de conducerea ANAF, care susţine că are nevoie de acest ragaz pentru a reorganiza instituţia. În tot acest interval nu veţi putea cere copii după declaraţiile de venit necesare şi nu veţi putea să vă achitaţi datoriile sau taxele cum ar fi taxa de prima înmatriculare.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sălaj, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală trece, în această perioadă, printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare. Acesta presupune şi rearondarea contribuabililor începând cu data de 1 iulie la noile administraţii fiscale competente, precum şi transferul, în condiţii procedurale normale, a tuturor informaţiilor necesare pentru deschiderea activităţii administraţiilor financiare operative la noile locaţii. În aceste condiţii, sursa citată face cunoscut că, în perioada 30 iunie, ora 12 – 5 iulie, ora 08,30, activitatea la ghişeele tuturor administraţiilor financiare şi direcţiilor generale ale finanţelor publice care lucrează cu publicul va fi oprită.

În perioada amintită, la administraţiile financiare din toată ţara vor funcţiona doar centrele de asistenţă telefonică a contribuabilului, iar pe portalul www.anaf.ro rămân active doar paginile de informare a contribuabililor. De asemenea, trezoreriile din toate administraţiile financiare vor avea program normal în ziua de 30 iunie, continuând cu toate operaţiunile de închidere a lunii. În 4 iulie, după reorganizare, trezoreriile din toate administraţiile financiare îşi vor deschide porţile pentru toţi contribuabilii rearondaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »