Scutiri de la plata taxei speciale de inmatriculare

Magazin Salajean 8 ianuarie 2007 0

Potrivit normelor de aplicare a Codului Fiscal, in ceea ce priveste taxa speciala pentru prima inmatriculare, exista anumite categorii de autovehicule care sunt scutite de plata acestei taxe. Astfel, pentru autoturismele achizitionate in sistem leasing, inainte de 1 ianuarie 2007, nu se va mai aplica taxa de prima inmatriculare, asa cum v-am informat si in numerele trecute. De asemenea, exceptie de la plata taxei speciale fac si autovehiculele care sunt inmatriculate temporar in Romania, pe o perioada egala cu valabilitatea Cartii Verzi. Taxa nu se plateste nici pentru autovehiculele si autoturismele de teren, a caror prima inmatriculare in Romania se realizeaza dupa 1ianuarie 2007, dar pentru care accizele au fost platite cu ocazia importului sau a achizitionarii pe piata interna in 2006.

Taxa speciala poate fi platita de catre persoana fizica sau juridica proprietara a autovehiculului, in numerar sau prin virament, pe baza de ordin de plata pentru trezoreria statului.

Dupa cum am mai aratat, valoarea taxei speciale depinde de capacitatea cilindrica, vechimea si gradul de poluare a masinii. Cea mai mica taxa speciala poate fi chiar si de 100 de euro, pentru un autoturism Euro 4 nou si de capacitate cilindrica redusa. In schimb, cea mai mare taxa speciala poate ajunge si la 7.500 de euro, pentru un autoturism non-euro, cu o capacitate mai mare de 3.000 centimentri cubi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »